Fantastiske fakta om naturen

2018-12-02 – Av Jenny Jordahl

Naturen er fantastisk og full av mysterier. I Grønne Greier skriver vi om alt vi synes er morsomt, spennende, merkelig og flott med naturen rundt oss. Som at sommerfugler kan smake med føttene og at…  Les mer »

Tegnekonkurransen i desember: Tegn noe stjålet som Tiril, Oliver og Åtto gjenfinner!

2018-11-30 – Av Norli

I Operasjon Skrotnisse blir flere av innbyggerne i Elvestad utsatt for mystiske tyverier. Alt som blir stjålet ser nemlig ut til å være verdiløst skrot. Det blir et oppdrag for Detektivbyrå nr. 2. Mystiske saker…  Les mer »

Bokcafé på Tårnåsen – og en ganske lang overraskelse!

2018-11-29 – Av Norli

Stemningsrapport fra Tårnåsen skole! Elevene på 7. trinn har egen Bokcafé. Da blandes elevene fra de tre klassene på trinnet, de sitter sammen i grupper og i tur og orden forteller de om sin bok.…  Les mer »

Hvem vinner ZombieLars-tegnekonkurransen i oktober?

2018-11-14 – Av Norli

Tegneoppgaven i oktober var inspirert av boka «ZombieLars» av Gisle Halvorsen og Thomas S. Torjussen, som er basert på den kule TV-serien med samme navn. Vi ønsket oss tegninger av en zombie, og har fått…  Les mer »

Gratulerer til vinner av Bokorm: Marit Mathiesen Schrøder

2018-11-10 – Av Norli

Gratulerer, Marit! Marit Mathisen Schrøder  er en av dem som har skrevet mange, gode bokomtaler i lesekonkurransen. Hun er kåret til vinner av en stor bokorm som kan bo i klasserommet på Oppsal Skole ut…  Les mer »

EN STOR AVSLØRING OG LITT HJELP!!!

2018-11-08 – Av Bobbie Peers

Hei folkens, Dere leser som bare det! Gratulerer med 47 189 376 sider lest. Det er jo helt bananas. Det er faktisk mer sider enn det finnes mennesker i Spania. Der er det 46 354 321…  Les mer »

Tegnekonkurransen i november: Tegn noe William Wenton gjør i Sahara!

2018-11-01 – Av Norli

I Apokalypsegeneratoren er det gamle familiehemmeligheter og koder fra verdensrommet som setter William på sporet av en dommedagsmaskin av apokalyptiske dimensjoner. I boka drar William tli Sahara, og tegneoppgaven i november er derfor: Tegn noe…  Les mer »

Hvem stjeler skrot?

2018-10-30 – Av Jørn Lier Horst

Den nye boka om Detektivbyrå nr. 2 heter Operasjon Skrotnisse. En Skrotnisse er en person som samler på skrot – som aldri kaster noe, men tar vare på gamle brukte ting, maskiner som har gått i…  Les mer »

Se hvordan Hans Jørgen tegner sporhunden Åtto

2018-10-29 – Av Jørn Lier Horst

Det er Hans Jørgen Sandnes som tegner Tiril, Oliver og Åtto i «Detektivbyrå nr. 2». Du lurer kanskje på hvordan han gjør det? Her kan du se en liten video fra tegnebordet hans, der Åtto…  Les mer »

Hyggelig å være tilbake

2018-10-25 – Av Jørn Lier Horst

Hei! Jeg heter Jørn Lier Horst og er forfatter. Det er jeg som har skrevet CLUE-serien og bøkene om Detektivbyrå nr. 2. Jeg var med og skrev på bloggen til Norli junior da de hadde…  Les mer »