Tegnekonkurransen – Oktober

2019-11-15 – Av Cecnys

Hei igjen og tusen hjertelig takk for alle de fantastiske tegningene dere har sendt inn til oss denne måneden! :D Dere er så flinke og vi venter i spenning hver gang vi skal se på…  Les mer »

Skrekkfilm og hodeløse haner!

2019-11-14 – Av Mari Moen Holsve

Blir du gira av sånne ting – skrekkfilmer og sånt – eller syns du mest at det er ekkelt? Syns du det er gøy å bli skremt? Jeg pleide nemlig IKKE å like skumle ting.…  Les mer »

Lesevansker? Jeg vet løsningen

2019-11-10 – Av Arne Svingen

I dag vil jeg slå et slag for de mange elevene som sliter med dysleksi, svekket syn, konsentrasjonsvansker og andre lesevansker. Det er nemlig fullt mulig å være deltager i årets lesekonkurranse gjennom appen Lydhør…  Les mer »

Insektbarn som kan trylle fram en helt ny kropp

2019-11-09 – Av Anne Sverdrup-Thygeson

Insektbarn er ikke som menneskebarn. Ikke bare er de små. De er også rare på den måten at det finnes to helt forskjellige måter å være insektbarn på. Noen insektbarn ser ganske like ut hele…  Les mer »

Har du hørt om Harpa?

2019-11-06 – Av A. Audhild Solberg

Liker du spennende og mystiske bøker? Der handlingen foregår i en mørk og skummel skog? Da vil du like «Harpa»! Liker du å lese om en gjeng som opplever uvanlige ting, blir forelska og får…  Les mer »

Har du drømt om å være en ekte agent?

2019-11-03 – Av Arne Svingen

Da jeg var ung drømte jeg om å være profesjonell fotballspiller som spilte på et engelsk topplag. Jeg drømte om å være cowboy som red på hest hele dagen og hadde revolver i beltet. Men…  Les mer »

Hurra for klassse 6A på Skjønnhaug skole!

2019-11-01 – Av Norli

Klasse 6A på Skjønnhaug skole i Oslo er en av de klassene som legger ned en skikkelig innsats når de skriver bokomtaler. Det er så bra! De skriver hvorfor de liker eller ikke liker bøkene…  Les mer »

Tegnekonkurranse i november: TEGN NOE MAGISK SOM JULOSAURUSEN OG WILLIAM OPPLEVER!

2019-11-01 – Av Norli

Julosaurusen er en sjelden dinosaur (den siste på jorda!), og han bor på Nordpolen. Han elsker livet sammen med smånissene og den muntre julenissen, men det er litt ensomt å være så annerledes. Skolegutten William…  Les mer »

Detektivserie av ekte detektiver

2019-10-29 – Av Endre Lund Eriksen

Sammen med Gisle Normann Melhus har jeg skrevet «Dyrenes Detektivbyrå«. Ikke mange vet at vi begge har vært detektiver. I alle fall på en måte. Gisle og jeg møttes til en prat om vår fortid…  Les mer »

Hvem er Elvin og Lydia?

2019-10-27 – Av Arne Svingen

Skal du lese bøkene om Agent Elvin Griff? Da bør du vite dette om de to hovedpersonene i bøkene: Elvin Griff har gått på en topphemmelig agentskole siden foreldrene døde da han var baby. Han…  Les mer »