Brukeravtale og personvern

Sist oppdatert:3. august 2020

Norli Junior Brukeravtale

Dette er en avtale mellom deg som bruker nettstedet norlijunior.no og Norli AS, som står bak nettstedet. For å delta på norlijunior.no må du lese og godkjenne denne avtalen. Barn under 16 år må ha foresattes samtykke, enten ved registrering eller ved at foreldre fyller ut samtykkeskjema. Når klasser deltar på lesekonkurransen, kan skolen godta avtalen på vegne av foreldre. Avtalen forteller deg om dine rettigheter, hvordan vi bruker dine personopplysninger, og hva vi lagrer om deg.

Norli Junior er for både barn og voksne. Det er to kontotyper på Norli Junior: Barne-/elevkonto og voksen-/lærerkonto. Alle kontoer med registrert fødselsår under 16 år regnes som barnekontoer, og blir automatisk oppgradert til voksenkonto når man er gammel nok.

Om du ikke godtar denne avtalen, kan du ikke delta på Norli Junior. Om du har spørsmål til denne avtalen, kan du ta kontakt med oss på e-post til norlijunior@norli.no

Hvilke personopplysninger lagres om deg

Personopplysningene trenger vi for å kunne identifisere deg, måle resultater i lesekonkurranser, dele ut premier, følge med på statistikk og administrere nettsiden.

Når du deltar på Norli Junior fyller du selv ut følgende personopplysninger: Brukernavn, foresattes e-post og mobilnummer, ditt navn, fødselsår, kjønn, klasse-/skoleinformasjon (for deltagere i lesekonkurransen), postnummer (kun for voksne), ønske om nyhetsbrev (kun for voksne) og “hashet”-passord (avtrykksalgoritme, en krypteringsmetode så ingen har tilgang til ditt passord).

Annen informasjon som lagres på din konto er: Hvilke bøker du leser, antall sider, type lesing (bok/lydbok/tegneserie) og hva du synes om boken, premieutdelinger, venner, og kontodetaljer/innstillinger. Eksempler på innstillinger er valg av visning for klassestatistikk, tidsstempler for aktiviteter, som når du var logget inn sist og når du registrerte at du har lest en bok.

Når du bruker Norli Junior, lagres noe informasjon automatisk. Dette er informasjonskapsler (“cookies”) så våre tjenester kan gjenkjenne deg, holde deg innlogget på nettsiden og føre statistikk på hvordan nettsiden blir brukt. Informasjonskapsler blir lagret av følgende parter: Norli Junior (Holde deg pålogget), Google Analytics (Statistikkføring) og Cloudflare (Cloudflare er en mellomtjener mellom deg og våre servere for å gjøre serverne trygge og nettsiden kjappere å laste inn).

Ønsker du å slette informasjonskapsler (cookies) kan du lese mer om hvordan det gjøres her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Den automatiske informasjonen som lagres av Google Analytics og Cloudflare er teknisk informasjon som ip-adresse, nettleserinformasjon, enhetsnavn, operativsystem og navigasjonsmønster.

Hva vi gjør med informasjonen vi samler inn

Vi bruker informasjon vi samler inn for å lage en god tjeneste og opplevelse for deg på Norli Junior.

 • Moderatorer fra Norli godkjenner innhold som brukerne legger inn, og siler ut ufint språk og juksing.
 • Norli AS har mulighet til å korrigere personopplysninger ved skriftlig samtykke fra deg, f.eks. hvis du har registrert feil e-post og ikke får logget inn.
 • Omtaler av bøker legges i Norli Junior Boktipser, slik at andre på samme alder og som liker samme typer bøker som deg kan få gode boktips.
 • I Norli Junior lesekonkurranse kan elever følge med på resultattabeller for klasser, fylke og klassetrinn. For å lage statistikken registreres data om når og hvor mye du og de andre deltagerne leser, hvilke bøker du leser, og hvilken type lesing. Informasjon om klasse, skole og fylke er også nødvendig for å lage resultattabeller.
 • Statistikk som blir samlet inn, brukes for å evaluere lesekonkurranser, finne ut hvor godt artikler og blogginnlegg fra forfattere har fungert, og hvordan vi kan videreutvikle Norli Junior.
 • Personopplysninger som klasse, skole og antall sider lest, brukes i konkurranseperioden for å administrere lesekonkurransen.
 • Brukers bokregistreringer brukes også i Norli Junior-klubben, slik at vi kan beregne om du har klart månedspremie, og har oversikt over hvilke premier du allerede har mottatt.
 • Overordnet bokstatistikk kan bli brukt i markedsføring av bøker hos Norli. Dette vil ha referanse til "Norli Junior Boktipser". Et eksempel på markedsføring er: "Boken har fått 300 evalueringer på Norlijunior.no, og har fått terningkast 4 av 5. Boken er spinnvill, spennende og actionfylt".
 • E-post og unntaksvis SMS brukes til å sende ut praktisk informasjon som velkomst-e-post, nytt passord, klassekode, tidsfrister og oppstart, kontoendringer, kåring av vinnere og informasjon om personvern.
 • Under lesekonkurransen mottar lærere jevnlig e-poster med statusinformasjon om lesekonkurransen.
 • Brukere med voksenkonto som selv takker ja til nyhetsbrev kan motta nyhetsbrev med tips om bøker og aktuelle nyheter. Persondata, som hva du leser og hvilke bøker du liker, kan brukes for å gi bedre og mer relevante tips i digitale kommunikasjonsflater. Du vil ikke motta e-post med boktips eller annen markedsføring med mindre du som voksen bruker har gitt samtykke til dette.

Hvem deler vi informasjon med

Dine personopplysninger i sin helhet behandles kun av Norli AS og drifterne av Norli Junior, Snuti AS.

Norli Junior bruker enkelte <a href="https://www.norlijunior.no/?page_id=9158">underleverandører</a> for drifting av Norli Junior. Alle underleverandører har godkjente databehandleravtaler, og kan ikke bruke dine opplysninger til annet enn det som gjelder tjenestene de leverer for Norli Junior. Ingen underleverandør har direkte innsyn i dine personopplysninger, men opplysninger passerer i SSL-kryptert format gjennom tjenester de leverer.

Alle som besøker Norli Junior vil se brukers bokomtaler og brukernavn på boksidene.

Barne-/Elevkontoer som deltar i lesekonkurranser vil bli knyttet til en klasse, som administreres av en lærer (voksenkonto). Læreren vil ha tilgang til elevenes brukernavn, e-post og bokregistreringer for godkjenning av lesing og kontroll av fusk. Lærer kan også endre elevens e-post, eller melde brukere ut av klassen.

På «konkurranse»-siden kan deltagere i samme klasse se hvor mye hver enkelt i klassen har lest. Dette for å motivere til mer lesing. Lærer kan skjule denne siden om ønskelig. Elever som ikke vil at andre i klassen skal se hvor mye de har lest, kan gå inn på profilsiden sin og slå av visning, slik at deres lesing ikke vises i klasseoversikten.

Norli.no og Norli-bokhandler vil kunne bruke statistikk og anonymiserte bokvurderinger og omtaler fra Norli Junior.

Norli Junior deler ikke dine opplysninger med andre parter enn de som er nevnt ovenfor. Samlet statistikk for nettsiden som helhet eller enkelte skoler/fylke i sin helhet kan bli brukt til ulike formål.

Hva kan du gjøre med dine personopplysninger

Du har alltid tilgang til å se, endre og legge inn dine egne personopplysninger på Norli Junior.

Ved ønske kan du slette kontoen din og alle dine personopplysninger på Norli Junior. Om du ønsker at kontoen din skal slettes, send en e-post til norlijunior@norli.no , og oppgi brukernavnet du ønsker vi skal slette.

Når du sletter en konto, blir all identifiserbar informasjon slettet. Dine bokomtaler blir værende, men det vil ikke være mulig å se hvem som har skrevet dem. Om du ønsker at bokomtaler skal slettes i sin helhet, gjør du det selv på kontoen før du tar kontakt for å få slettet konto. Norli AS vil slette kontoer for alle elever i en klasse på forespørsel fra lærer.

Hvor lang tid blir personopplysninger lagret

Om kontoen din har vært inaktiv i mer enn 3 år, vil du motta et e-postvarsel med spørsmål om du ønsker å beholde kontoen din på Norli Junior. Om du ikke logger inn på kontoen din innen én måned etter å ha mottatt e-postvarselet, vil kontoen din og alle dine personopplysninger bli slettet.

Moderering av innhold

Brukere skal ikke skrive stygge ting eller mobbing på Norli Junior. Alt innhold vil bli godkjent av Norli AS før det eventuelt vises på siden. Hvis noen bryter reglene, kan Norli AS velge å informere lærer og/eller foresatte, og stenge brukerprofilen.

For at du som deltager skal være anonym, er det lurt å ha et brukernavn som ikke er lik det ordentlige navnet. "Bokormen" er ok, mens en som heter Ola Nordmann ikke bør ha "olanordmann" som brukernavn.

Norli AS sjekker at alle lærerkontoer er ekte, og har rett til å slette falske kontoer på mistanke - uten varsling.

Avslutningsvis

Om du har spørsmål om informasjon som er lagret om deg, eller føler at dine personopplysninger har ikke blitt behandlet i henhold til denne avtalen, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss norlijunior@norli.no. Ved avtalebrudd har du også rett til å klage til Datatilsynet.

Skoler som har behov for at Norli AS signerer egen personvernerklæring før skolen kan delta på lesekonkurransen, henvender seg til norlijunior@norli.no for å få signatur.