Hvem er Gutta Krutt?

- Av Norli Junior

Denne uken skal du få bli kjent med Alexander Istad og Espen Meling Sele. De har laget en skikkelig kul og actionfylt bok som heter Gutta Krutt og gledesdreperen. Det er første bok i en morsom og helsprø serie! Boken er lettlest og gjennomillustrert, perfekt for lesere som liker Gutta i trehuset-bøkene.

Alex, Nikk og Proffen bor i Ålesund, hvor de går på verdens beste skole med verdens beste rektor, og livet er egentlig ganske bra. Men så får de en ny vikarrektor på skolen, og det går ikke lang tid før rare ting begynner å skje. Gutta bestemmer seg for å ta saken i egne hender, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort.

Ved hjelp av et gammelt kart over Ålesunds underjordiske tunnelsystem, kjemisettet de fikk til jul og Nikks store følgerskare på internett nøster Gutta Krutt opp i et komplott som er større og farligere enn de kunne ha forestilt seg.

Ukens konkurranse

Det er to måter å delta i konkurransen på. Velg oppgaven du synes er best! Send inn svaret ditt til norlijunior@norli.no innen torsdag klokken 12. Vinneren får et kult kjemisett, klistremerker og bokmerker! Merk e-posten med «Gutta Krutt». Oppgavene finner du under bildet.

Velg mellom oppgave 1 og oppgave 2.

1. I boken har Proffen en vest med mange lommer. Det som er litt spesielt med vesten er at den har fyrstikker, leksikon, forstørrelsesglass, spade, Lego, kikkert. Ja, det er veldig mye rart i den vesten. Oppgave: Hvis du hadde hatt en sånn vest, nevn tre ting du ville hatt i lommene og beskriv hvorfor.

2. Gutta Krutt går på det de synes er verdens beste skole. Oppgave: Hvordan ser din drømmeskole ut? Har skolen svømmebasseng, sjokoladefabrikk i kjelleren eller kanskje har den en flyvende apekatt som gir gratis is til lunsj? Slipp fantasien løs og tegn din drømmeskole.

Andre videoer

Hvem er Gutta Krutt?

Hør Alexander lese utdrag fra boken

Hvordan blir boken illustrert?

Registrer enda flere sider

Hurra for ukens vinner!


Tilbake til forrige side