Tegneserie fikk oppmerksomhet på TV

- Av Norli Junior

Da jeg startet med tegneserien om tungtvannsaksjonene fikk jeg mer oppmerksomhet enn med de forrige Sabotør-tegneseriene mine. Det skulle bare mangle, da dette er noen av de mest kjente sabotasjeaksjonene som har skjedd på norsk jord. Jeg hadde forventet litt oppmerksomhet, men da NRK ville lage et ekstra langt innslag om meg og hva jeg drev på med, ble det virkelig «action station» (klar for å hoppe i det). Mediedekningen ble stor, og tegneserien fikk et skikkelig bra startskudd, ulikt det tegneserier vanligvis får. Jeg håper uansett at alle som plukker opp Sabotør-Tungtvannsaksjonen blir bitt av historie-basillen og leser alle fire Sabotør-bøkene. 

I videoen kan du også lære om historien bak tegneserien. Visste du at tegneserien er basert på virkelige hendelser? Det er helt sant! Du kan lære mye historie av å lese Sabotør.

Her er jeg og noen karer kledd i uniformer brukt under Tungtvannsaksjonen.

Vinnere av ukens konkurranse

Takk for alle de fine og tøffe tegningene deres. Det har vært vanskelig å kåre vinnere! Dere er så flinke. Tegningene viser forskjellige hemmelige oppdrag. Her er alt fra oppdrag som ligner de i Sabotør-bøkene til oppdrag som kunne funnet sted i et helt annet univers.

Liliana som går i 4. klasse på Søvik Skule vinner en valgfri Sabotør-bok. + krus.

Elisabeth som går i 4. klasse på Nordre Strand oppvekstsenter vinner en valgfri Sabotør-bok.

Olaf som går i 4. klasse på Vålerenga skole vinner en valgfri Sabotør-bok.

Gratulerer så mye til vinnerne!


Tilbake til forrige side