Tegneserie om andre verdenskrig!

- Av Norli Junior

Hei! Jeg heter John Jamtli. Jeg var ikke så flink på skolen og ikke så interessert i andre verdenskrig da jeg var på deres alder. Men jeg tegnet mye og ble serieskaper.

Jeg har laget en serie som heter Sabotør, som handler om norske sabotører under andre verdenskrig. Sabotørene dannet hemmelige motstandsgrupper fordi de ikke fant seg i at Norge hadde gitt seg over til tyskerne. I Sabotør følger vi disse individene, gjennom tykt og tynt. Og med så mye krig som finnes i verden i dag, synes jeg det er viktig å huske på at Norge var også i krig for ikke så alt for lenge siden. Andre verdenskrig skjedde jo for bare 80 år siden og det forandret jo Norge i all ettertid. Tegneserien Sabotør tar for seg hvordan vi gjorde motstand mot Nazi-Tysklands okkupasjon av nettopp vårt eget hjemland.

Om Sabotør-serien: Den 9. April 1940 inntok nazistene Norge og straks ble det en ny hverdag basert på frykt og forfølgelse for Kari og Ola Nordmann. Over hele landet ble uroelementer forfulgt, fengslet og henrettet. Men når stormaktene kjempet rundt vårt lange land, opptatt av sine egne affærer, ble det i natten dannet motstandsgrupper som ikke fant seg i at Norge hadde gitt seg over til tyskerne. I Sabotør følger vi disse individene, gjennom tykt og tynt.

Ukens konkurranse

Denne ukens konkurranse er en TEGNEKONKURRANSE! Tegn et actionfylt hemmelig oppdrag.

På fredag kårer vi tre vinnere. Førsteplass får en kul Sabotør-kopp + boken I skyggen av Tirpitz. To andreplassvinnere får en spennende Sabotør-bok hver.

Hvordan delta? Sendt inn tegningen din til norlijunior@norli.no innen torsdag klokken 12. Merk e-posten med «Sabotør». Lykke til!

En heldig vinner får denne stilige koppen!

Mer fra Jamtli på:

Youtube: @jamtlia

Instagram: @johnjamtli

Facebook: facebook.com/sabotere


Tilbake til forrige side