Hvem vant ukens konkurranse?

- Av Norli Junior

Det er fredag og det betyr at første uke av lesekonkurransen er gjennomført. Hurra! Fredag betyr også at vinnerne av ukens konkurranse skal kåres. Vinnerne ser du i teksten under videoen.

I ukens siste video forteller jeg litt om bøker jeg liker og nordisk manga.

Det var utrolig mange gode og kreative oppfinnelser som ble sendt inn, så det var ganske utfordrende å plukke ut bare to, men dette er de jeg valgte:

Ukens vinnere: Tora og Ghzl

Tora 9 år (4.trinn)

1. Dusj som gjenbruker vannet, gjennom et rensesystem som renser vannet og tar det med opp i et rør til dusjen igjen.

2. En dusj med innebygd sjampo og balsam, med en maskinhånd som masserer inn sjampoen og balsamen, og så henger det tegneserier på veggen som man kan stå og slappe av og lese imens.

Alle burde ha en dusj som dette! Tora sin oppfinnelse er veldig praktisk, og det at den renser og gjenbruker vannet er både miljøvennlig og praktisk! Jeg liker også at man kan lese tegneserier mens den vasker håret ditt.

Ghzl 11 år (6.trinn):

Plast-plukkeren 5000

Denne oppfinnelsen tar opp et viktig tema. Ghzl sin «Plast-plukkeren 5000» løser plastikkproblemene i verden med at den gjør plast om til jord! Det at den kan dykke gjør også at den kan fjerne plast fra havet. Bildet av oppfinnelsens innside viser veldig bra hvordan den fungerer. Det at den også kan gjøre om plastikk til strøm gjør den nesten om til en evighetsmaskin!

Gratulerer så mye til Tora og Ghzl! Vi har sendt dere e-post :)

Neste ukes forfatter!

Neste uke skal dere få bli kjent med en ny forfatter. Mina Lystad har skrevet en grøsserbok som heter Klara. Her kan du lese om Klara!

Ukens innlegg

Se hvordan Lars Henrik lager Oppfinneren

Les utdrag fra Jakten på Evighetsmaskinen

Les utdrag fra Skrotnissens hemmelighet

Hør Lars Henrik fortelle om serien og ukens konkurranse.


Tilbake til forrige side