Utstilling: Tegneserienes historie

- Av Norli Junior

8.-17. juni arrangerer Norli i samarbeid med en rekke forlag utstillingen Tegneserienes historie i det gamle Nasjonalgalleriet, Universitetsgata 13 (Oslo)

Museet har stått stengt siden kunstsamlingen flyttet til nye lokaler. Når museet nå gjenåpner, er det tegneserier – den 9. kunstart – som fyller de ærverdige lokalene.

Utstillingen er gratis for klasser!

Klasser kan booke tid på utstillingen 8.-9. juni, og 12.-16. juni. Påmelding for klasser her.

Utstillingen passer aller best for barn fra 4. klasse og oppover, og voksne. Barna får oppgaver de kan løse mens de opplever utstillingen og det er lesekroker der man kan kikke i bøker.

Kurs og workshops: En rekke serieskapere tilbyr kurs, foredrag og workshops for klassene. Mer informasjon i påmeldingsskjemaet.

Så sent som i 2015 skrev mediene om at det nesten ikke fantes norske tegneserier for barn. Siden den gang har det skjedd en revolusjon på feltet. En helt ny generasjon serieskapere har kommet til, som opplever både kritikerros og kommersiell suksess – i Norge og internasjonalt.

Utstillingen viser bredden i ny, norsk tegneserielitteratur for barn og ungdom. 

Samtidig fortelles tegneserienes historie – i tegneserieformat selvsagt – fra begynnelsen til i dag. Visste du at tegneserier har røtter tilbake til hulemaleriene? At amerikanske soldater fikk tilsendt superhelttegneserier under andre verdenskrig – for å holde moralen oppe? Eller at juleheftene var de første tegneseriebladene som ble regelmessig utgitt i Norge?

Utstillingen arrangeres i samarbeid med forlagene Egmont, Strand, Aschehoug, Fontini, Cappelen Damm, Gyldendal, Bonnier med flere. Historiedelen av utstillingen er basert på boka Tegneserienes historie av Øyvind Holen og Tore Strand Olsen.

Praktisk info:

Inngangen til museet er dessverre ikke universelt utformet.

Les mer om utstillingen her


Tilbake til forrige side