Velkommen til høytlesning og konkurranse!

- Av Tom Erik Fure

Hei, alle sammen! Endelig er det min uke! :D

Jeg heter Tom Erik Fure, og jeg har skrevet bøkene om Benny Bark. Det finnes tre bøker i serien så langt: Benny går berserk, Benny går igjen, og den aller nyeste: Benny går amok! Benny er ganske spesiell, fordi han var den første homofile gutten som var hovedpersonen i en norsk barnebok da Benny går berserk utkom i 2019. Hvor kult er ikke det? 

Jeg synes det er kjempeviktig med mangfold i barnelitteraturen, fordi vi alle er forskjellige og alle fortjener å kunne lese om en som er som en selv – eller kanskje en som er helt fullstendig og totalt forskjellig fra en selv?! Det er fint å kunne gå noen skritt i andres sko innimellom, synes jeg, for da lærer vi hverandre å kjenne. 

Denne uken skal jeg lese de fem første kapitlene fra min nyeste bok, Benny går amok, for dere – ett kapittel hver dag fra mandag til fredag! I dag skal jeg lese kapittel 1: «Sommertider, hei, hei!» 

Det blir i tillegg quiz fra hvert kapittel, hvor fem lesere kan vinne hver sitt signerte eksemplar av den første boken i serien! Siden Benny går berserk er en crazy julebok, og det ikke er så lenge til jul, så passer det jo perfekt å vinne den nå! Fristen for å svare på quizene er lørdag kveld denne uken (20. november). Jeg trekker vinnerne på søndag!

Så, følg nøye med under høytlesningene for å finne de riktige svarene på quizen og få muligheten til å vinne bok! Kanskje må dere høre ekstra godt etter innimellom, for jeg er bergenser og vi skarrer masse på R-ene våre og snakker 30 prosent fortere enn resten av landet! Jeg skal prøve å kul’an, men hvis jeg blir litt for ivrig kan det hende disse høytlesningene TAR! HELT! AV!!! 

Og dere, etter at dere har sett denne første videoen kan dere notere at dere har lest ni sider, med 30 linjer per side! NIIIIIIII sider helt uten å engang bla om en side! Er det mulig?! Jepp, takket være internett og en høytlesende bergenser så er det faktisk mulig. WOO! 

Vet dere forresten hva det beste med å være forfatter er? At jeg har femten sekunders reisevei til kontoret og kan jobbe i pysjen. HA!

Dette blir kjempegøy, og jeg gleder meg som en helsprø hamster!

Hilsen Tom Erik

TA DAGENS QUIZ HER :)


Tilbake til forrige side