Unge herr Trump?

- Av

I ”Verdens beste pappa” begynner 12-åringen Mads å skrive brev til den amerikanske presidentens sønn. Men er det sønnen til Donald Trump Mads skriver brev til?

Når man begynner på en ny skole og ikke kjenner noen, er det enkelte ting man ikke bør gjøre. Det vet Mads mye om. Derfor begynner han å skrive brev til den amerikanske presidentens sønn, som snart skal flytte til Det hvite hus. Så slipper han å gjøre de samme feilene som Mads.

Endre Lund Eriksen har skrevet mange barnebøker. «Verdens beste pappa» er den siste.

Slik starter min siste bok, ”Verdens beste pappa”. Brevene til presidentsønnen William gir Mads en mulighet til å fortelle sin egen historie, både om hvordan det går på den nye skolen, og hvordan han har det der hjemme. Med en pappa som alle tror er verdens beste, men som kanskje ikke er bare bra likevel.

I boka får vi aldri vite navnet på presidenten, men vi får vite at noen mener han er rar på håret, og at mange ikke liker han og synes han er en idiot. Ikke helt ulikt det mange sier om den ekte presidenten i USA, Donald Trump.

Også han har en sønn, 12-åringen Barron William Trump. Da faren hans ble valgt til president, måtte Barron være med på innsettelsesseremonien i Washington. Den varte i mange timer, og på tv fikk vi se bilder av Barron som gjespet og slet med å holde seg våken. Jeg tror kanskje det var da jeg så dette på tv, at jeg fikk ideen til hvordan jeg skulle skrive denne historien. Jeg tenkte det kunne være spennende med en gutt som er på alder med sønnen til den amerikanske presidenten, og som føler at de to har masse felles. Og så begynner han å skrive brev til presidentsønnen, og forteller alt mulig.

Men i boka heter han altså William. Den ekte Barron William har jo aldri bedt om å bli kjendis, og i fortellingen er det ikke så viktig om det er den virkelige presidentsønnen det handler om.  Det viktige er at Mads gjør han til en slags fantasivenn som han kan betro seg til. Når man leser boka, blir det derfor opp til den som leser å bestemme om William i boka er den virkelige presidentsønnen, eller en oppdiktet person.

Om Mads får svar fra William? For å finne ut det, må du lese boka :)

MER OM BOKA: Her kan du lese intervju med Endre.Tilbake til forrige side