Lydbok in the making! Rumpa til Ingvar Lykke er snart klar for lytting. ;-)

- Av Nina E. Grøntvedt

Heisann!

Jeg heter Nina, og har skrevet og tegnet de fire bøkene i Oda-serien. Etter at jeg ble ferdig med Oda, Alfi og gjengen, har jeg skrevet i maaaange måneder på en helt ny roman som heter «Rumpa til Ingvar Lykke».

Dette har vært en spennende og annerledes uke. Etter å ha sittet hjemme og skrevet, har jeg nå vært i lydstudio og lest, så du kan høre romanen min på lydbok! (Hvis du vil.) Boka handler om Pauline, 14 (snart 15) år, hun drømmer om å bli verdensberømt filmskaper. Og så handler den litt (nei, ganske mye) om skuespilleren Ingvar Lykke. Både boka og lydboka kommer nå i oktober, og jeg er så spent!

Det er gøy å lese inn lydbok! Denne gangen synger jeg til og med litt. Det er LITT flaut, noe som passer ganske bra, siden dette er ei litt flau bok. (Du er herved advart.) ;)

Det er gøy å lage lydbok! Dette er den femte boka jeg leser inn. Fra før har jeg lest de fire (dag)bøkene mine om Oda. (Altså «Hei, det er meg!», og tre til.) Denne gangen synger jeg også! (Bare litt, altså.) Det er LITT flaut, noe som passer ganske bra, siden dette er ei litt flau bok. Den handler blant annet om FORELSKELSE. (Du er herved advart.)

Inne i StarGate Studios AS i Trondheim, hos lydtekniker Hallgeir Rustan. Han er skikkelig flink i jobben sin, og skal til og med lage musikk til lydboka. Den er jeg spent på å høre! (Musikken, altså.) Tipper den blir råfin. I det lille rommet til høyre sitter jeg og leser, mens Hallgeir tar opp lyden, trykker på knapper og skyver på spaker.

Klar til ei uke med innlesing av Rumpa til Ingvar Lykke! :)

Klar til innlesing! PS: Etter ei uke i dette lille rommet, er det IKKE like ryddig. Arkene ligger litt mer strødd rundt på gulvet …

Her sitter jeg og leser. Det tar nesten fire timer å lese inn litt over en time av lydboka. Det høres kanskje rart ut? Det er egentlig ikke det. Ofte må jeg lese den samme setningen på nytt flere ganger, av ulike grunner. Som at jeg leser feil, eller at magen min rumler (det høres GODT på lydbok!), eller jeg blir hes eller tørr i munnen, lager smattelyder, eller hvis jeg begynner å le når det jeg leser egentlig skal høres alvorlig ut.

Det tar meg nesten FIRE timer å lese inn litt over EN time av lydboka. Det høres kanskje rart ut? Det er egentlig ikke det. Ofte må jeg lese den samme setningen på nytt, mange ganger, av ulike grunner. For eksempel hvis jeg leser feil, eller ikke er fornøyd med tonefallet. (Da spoler Hallgeir litt tilbake, og jeg får lese setningen på nytt.) Eller hvis magen min rumler, det høres GODT på lydbok! (Da må jeg ta en pause og spise noe.) Eller jeg kan bli hes eller tørr i munnen. Eller lage smattelyder. (Da må jeg drikke litt vann.) Eller hvis jeg begynner å le, og det jeg leser kanskje skal høres alvorlig eller trist ut.


Tilbake til forrige side