Høstens forfattere

- Av Norli Junior

Hver uke denne høsten vil en forfatter dukke opp på Norli Junior. De vil fortelle om bøkene sine, arrangere konkurranser og motivere til lesing. Her kan du lese om dem:

Uke 37: Nicolai Houm – Helt super

Du trenger ikke å være superhelt for å være helt super! Den 11 år gamle gameren Hedvig får livet snudd på hodet idet hun brått må overta rollen som byens store superhelt. Men Hedvig er ingen superhelt, og problemene står i kø. Helt super passer for 1.–7. klasse. I september kommer også filmen Helt super!.

Nicolai Houm skriver bøker for både voksne og barn. Nicolai er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo og har vært elev ved Forfatterstudiet i Bø. Han er fra Bærum og bor nå i Drammen.

Uke 38: Tegneserier med Odin og Sara

Foto: Id H. Skrivarhaug

Odin Helgheim har skrevet en ny bok i Ragnarok-universet, og den heter Tordenguden. Ragnarok er en actionfylt fantasy-tegneserie med handling hentet fra et norrønt univers. Bøkene passer for 2.–7. klasse. Se bilder fra boklanseringen til Tordenguden her.

Odin Helgheim kommer fra Sandefjord, men bor i Oslo. Han er utdannet grunnskolelærer, men jobber nå fulltid som serieskaper. Odins første bok Fenrisulven ble belønnet med Arks barnebokpris i 2020.

I fjor vant Sara Hjardar Egmonts tegneseriekonkurranse. Nå har hun utgitt bok. Barna som forsvant er første bok i serien om Mia Myhr. Dette er kriblespennende og grøssende fantasy-bok med humor – og mysterier. Bøkene passer for 4.–7. klasse.

Sara Hjardar kommer fra Fredrikstad. Hun har en bachelor i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøyskolen i Oslo.  

Uke 39: Ada og Andrine Hegerberg – 2+2=5

Foto: Magne Risnes

Som voksne er Ada og Andrine profesjonelle fotballspillere. Da de vokste opp i Sunndalsøra lærte de om samhold og fotballglede.

I boka 2+2=5 har Ada og Andrine begynt å spille fotball på Sunndals guttelag. Dette er en bok om hvor vanskelig det kan være å skille seg ut, og om hvordan det å ha søsken både kan være noe av det beste og verste som finnes. 2+2=5 er andre bok om fotballsøstrene og passer for 1.–7. klasse.

Uke 40: Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen – Mot og mysterier

I boka Jordskjelv finner Hannah, Einar og Karoline to døde mennesker i en fjellhule. Hvem er de døde, og hva som skjedde med dem? De tre vennene vikler seg inn i sitt hittil største og mest dramatiske mysterium. Samtidig begynner en rekke jordskjelv å ramme den vesle kystbyen.

Mot og mysterier er en spenningsserie for barn og ungdom.  Hver bok har et frittstående mysterium, og hver bok er knyttet opp mot et naturfenomen. Alle bøkene inneholder råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke knyttet opp mot bokas tematikk. Passer for 4.–7. klasse.

Uke 41: Robert Stoltenberg og Harald M. Stoltenberg – Turbotvillingene og den store kanonballkampen

Turbotvillingene og den store kanonballkampen er en hysterisk morsom og hjertevarm historie om å være en god bror, en god venn og et godt menneske. Dette er første bok i en rikt illustrert serie om Turbotvillingene og som passer for 1.–5. klasse.

Robert og Harald Stoltenberg er tvillinger i likhet med karakterene i boka. Harald har han skrevet både hørespill, TV-serier, bøker og læremidler for barn. I tillegg er han dukkespiller og stemmegiver til en rekke tegnefilmer. Robert er komiker og programleder. Han har også gitt stemme til tegnefilmer som Madagaskar og Pelle Politibil.

Uke 42: Alexander H. Sandtorv – VitenGALskap 1: Elleville eksperimenter

Foto: Eirik W. Breistein

Humor og vitenskap i skjønn forening. Den nye serien VitenGALskap er levende og crazy formidling av vitenskap og alt det rare som driver verden fremover. Boken Elleville eksperimenter inneholder mange morsomme eksperimenter og spennende fakta. Perfekt til barn som elsker naturfag, kjemi og spenning! Serien passer for 1.–7. klasse.

Alexander H. Sandtorv er en av Norges fremste kjemiformidlere. Han er kjemiker og førsteamanuensis ved UiO.

Uke 43: Mona Berntsen – Mona og dansedrømmen

Foto: Julie Pike

Mona elsker å danse! Ikke bare sånn litt, hun virkelig elsker det. De andre jentene på skolen er teite mot Monas bestevenn, Benji. Men Mona og Benji kjører sin egen stil! Plutselig trenger dansejentene Monas hjelp … Hva skal Mona gjøre? Flow er en ny illustrert serie om det å tørre å følge drømmene sine. Passer for danse- og leseløver i 1.–5. klasse.

Mona Berntsen er en norsk-marokkansk danser fra Eiksmarka. Hun har vunnet TV-programmet «So You Think You Can Dance Scandinavia» og jobbet med artister som Justin Bieber, Madonna, Justin Timberlake og Alicia Keys.

Uke 44: Tegneserier med Victor og Cha

Foto: Hedda Kverndalen

I boken Revefarmen møter vi reven Ty som ikke er like tøff som resten av klanen sin. Ty er en engstelig rev som er avhengig av slektens beskyttelse. Når Ty stikker av for å overbevise klanen om at han klarer å fang sitt eget bytte, går alt galt. Han lar seg lure inn på en revefarm, og blir fanget der. Side ved side med reven Lukas får han vite hvordan det har vært å alltid leve i fangenskap. Passer for 1. til 7. klasse.

Victor Nordahl har lenge jobbet med det vi vil kalle den norske – og tegnede –versjonen av Kattekrigerne. For vår verden blir ny når vi ser den gjennom revenes blikk!

Foto: Cathrine Sandmæl

Dragens Øye er en episk fantasy-serie som passer for 4.–7. klasse. I første bok Forrådt møter vi askealven Kha som utmerker seg innen magi. Men ulmende krefter ønsker å gjøre Khas magi til sin egen. En natt blir Kha strippet for alt hen kjenner og må starte et nytt liv. Hjelpeløs blir hen jaget fra skanse til skanse før hjelpen dukker opp fra uventet hold: Men hva vil en drage med en forlatt, sviktet og forrådt alv? Angrepet er bok to i serien. Her fortsetter Khas eventyr i et fantastisk univers fullt av magi og farer.

Cha Sandmæl er en illustratør og tegneserietegner fra Oppegård. Cha har mastergrad i Fine Art fra Aberystwyth University i Wales og praktisk pedagogisk utdanning fra NTNU. 

Uke 45: Marius Molaug og Kristoffer Kjølberg – Verdens verste kjæledyr

Foto: Julie Pike

Masse humor, gøyale illustrasjoner og en hverdag som sjelden går helt på skinner, gjør Verdens  verste-bøkene til en underholdende, lettlest og hysterisk morsom leseropplevelse for både barn og voksne. Perfekt for lesere i 1.–7. klasse.

Marius Molaug er tegneserieskaper, forfatter og redaktør for Donald Duck & co. I 2014 kom Marius’ første barnebok, Verdens verste rektor. Boken er illustrert av Kristoffer Kjølberg og har siden fått mange oppfølgere. Kristoffer er tegneserieskaper og illustratør med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og Westerdals. Han har skrevet og illustrert flere bøker for barn og ungdom.

Uke 46: Toralf Fagertun – Familien Gnork

Foto: Mats Jensaas

Familien Gnork er ei sprø og munter forteljing om venskap,
fiendskap, edderkoppjakt, flygande krokodiller og heimelaga medisin
med utrulege biverknadar. Og fotball, sjølvsagt. Denne rikt illustrerte
boka er perfekt for 4.–7. klasse.

Thoralf Fagertun kjem frå Meløy i Nordland og jobbar med forskingsformidling. Han er utdanna litteraturvitar og har gått forfattarutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt. Familien Gnork er hans fyrste bok.

Uke 47: Ida Tufte Michelsen – Alma Freng og strålemerkene

Foto: Eline Kjøl Berg

Den magiske fortellingen om Alma Freng fortsetter i en ny bok. Serien handler om heltemot, hemmeligheter og utrolige krefter. Perfekt for alle som elsker Harry Potter og Ingenlund. Perfekt som høytlesningsbok for 1.klasse og oppover, eller som lese-selv-bok for 4.–7. klasse.

Ida Tufte Michelsen kommer fra Oslo. Hun er journalist og produsent. Ida brakdebuterte med barneboka Alma Freng og solfangerne, som fikk mange gode anmeldelser.

Uke 48: Bjørn Sortland – Mission 5: Los Angeles

Foto: Thor Brødreskift

Jon jobber som agent Johnny 777 for den hemmelige organisasjonen EHO. Sammen med Ninja-Prinsessa har han vært på ville oppdrag over hele verden. Nå skal de til Los Angeles – til Hollywood! Denne humoristiske actionserien er perfekt for 1.–7. klasse

Bjørn Sortland har gitt ut en rekke prisbelønte bøker for barn, ungdom og voksne, og er særlig kjent for bestselgerserien Kunstdetektivene. Han er fra Bømlo og bor nå i Bergen.


Tilbake til forrige side