Katteguden Frøya

- Av Norli Junior


Katteguden Frøya er en historie fra Ragnarok-universet! Det er en spinnvill historie om Frøyas reise fra villkatt til gudinne. Historien foregår før det som skjer i Ragnarok-bøkene. Det er Isabell Martinsen som har tegnet bøkene og Odin Helgheim som har skrevet historien.

Frøya? Har du hørt det navnet før? Ja, det er jo navnet på en av de norrøne gudene. Men hva har katter med Frøya å gjøre? Jo, mytologien sier at når Frøya er på reise, kjører hun i en vogn trukket av to katter.

Konkurranse [Avsluttet]

Hvem er din favoritt blant de norrøne gudene? Og hvorfor? Skriv svaret i runeskrift og send det til norlijunior@norli.no Vi blir veldig glad om du lager en liten tegning også 😁 Svaret må sendes inn før torsdag klokken 14.00. Merk e-posten med «Runer». Vinneren får bok 1, 2 og 3 i Ragnarok-serien.

Du har kanskje hørt om Tor med hammeren? Eller kanskje du har lært om Odin, Idunn, Balder og Frøya? Hvis du har lest Ragnarok så vet du nok litt om de fra før. Kanskje har du også lest om norrøn mytologi i lærebøkene dine?

Her ser du runealfabetet som finnes i Ragnarok-bøkene:

Odin Helgheim forteller om ukens konkurranse

Victor Sotberg forteller om Edelmot

Isabell Martinsen forteller om Katteguden Frøya

Vinner av konkurransen


Tilbake til forrige side