Bøker som handler om skolestart!

- Av Norli Junior

Skolestart kan være både spennende og rart. På skolen møter du mange nye mennesker – både voksne og barn. Har du nettopp begynt på skolen? Eller har du lyst til å lese bøker om å starte på skolen? Her en noen av våre boktips:

Skolestart og følelsene mine av Stéphanie Couturier

Med morsomme klaffer og vakre illustrasjoner skaper Skolestart og følelsene mine en hyggelig lesestund for liten og stor. Boken handler om Selma som skal begynne på skolen. Men for små folk er gjerne store dager full av STORE følelser. I løpet av skoledagen skal Selma gå gjennom nesten alle følelsene som finnes: spenning, nervøsitet, glede, redsel, tristhet, bekymring, irritasjon, lengsel – og lykke. For å begynne på skolen kan være kjempefint, særlig hvis man vet hva man går til!

Skolestart i skogen av Nicolai Houm

I Skolestart i skogen følger vi et knippe søte, små dyr som nettopp har begynt i førsteklasse. I boken finner du muntre og søte fortellinger med tips og råd til skolestartere. Denne boken er veldig fin å lese sammen med en voksen.

Une og skolestarten – som ikke går helt etter planen grunnet store doser uhell, alvorlige sykkelproblemer og et enormt dyr av Henriette T. Osnes

Une og Skolestarten er en tegneserie med mange morsomme tegninger. Une skal begynne på skolen og hun gleder seg så mye at det rumler i magen.

Første skoledag blir derimot den mest tabbefylte dagen i Unes liv. Hvordan skal hun klare å ordne opp i alt kaoset? Vil hun møte noen som kan hjelpe henne? Bor det en blåhval i veggen? Og kan de hjelpe hverandre? (Og er det virkelig en snakkende mus med i boka? Den som leser, får se!).

Hvordan begynner man på skolen? av Anna Fiske

Hvordan begynner man på skolen? tar Anna Fiske for seg små og store spørsmål knyttet til skolestart. Boka er hjertevarm og inkluderende! Å begynne på skolen er en stor begivenhet. Mye skal mestres og det er lett å føle seg overveldet. Hva skal man ha i sekken? Hvor lenge må man sitte stille? Hva skjer egentlig i friminuttene?

Lykke til med skolestart og god lesehøst!


Tilbake til forrige side