Vær med å lage en CLUE-tegneserie – vinn premie!

- Av Jonas Larsen

Har du hørt om CLUE-serien? Dette er en spennende serie om Cecilia, Leo, Une og Egon, som stadig møter på mysterier de må løse. Serien er skrevet av Jørn Lier Horst, og det er 13 bøker i serien.

Helt nytt er at CLUE nå også kommer som tegneseriebøker. Historiene er de samme som i bøkene, og Jonas A. Larsen har illustrert bøkene.

Den første boka heter Salamandergåten, og den andre, Maltesergåten, har akkurat kommet som tegneseriebok nå.

Ikke nok med det: Clue-serien har kommet på kino også. Filmen Maltesergåten går på kino og nå, og er basert på de fire første bøkene i serien.

Har du lyst til å lage en ekte Clue-tegneserie? Du kan gjøre det alene, eller sammen med noen andre i klassen. Lenger ned på siden finner du informasjon om konkurransen. Følg med videre denne uken for å få vite mer om både bøkene, tegneseriene og CLUE-filmen. Kanskje får du underveis også noen tips til å jobbe med denne konkurransen?

Så … Klare for å være med på å lage en CLUE-tegneserie?

Under finner du en helt nytegnet tegneserie der vi har latt være å fylle snakkeboblene med tekst. Vi har prøvd å få til en historie der man kanskje får en følelse av hva det kan dreie seg om, men kan bestemme innholdet helt selv. Kanskje finner dere også en bra løsning vi ikke hadde tenkt på?

Bakgrunn
CLUE betyr ledetråd på engelsk, og er også forbokstavene til hovedpersonene satt sammen: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. Disse bor i idylliske Skutebukta, hvor det også foregår mystiske ting. Cecilia og Leo bor på Perlen Pensjonat, og Une og Egon bor i et hus ikke altfor langt unna. I de to sidene du ser over, er de i fyrvokterboligen ved siden av fyrtårnet på Ålodden.

Konkurransen
De fem beste tekstede tegneseriene blir lagt ut her på Norli Junior fredag 24. september. Da blir tekstene skrevet inn profesjonelt av serieskaper Jonas A. Larsen, slik at det ser ut som en ekte CLUE-tegneserie. En heldig vinnerserie får også et gavekort på 1.000,- kroner hos Norli som går til klassen, slik at dere kan kjøpe de bøkene klassen har aller mest lyst til å lese!

Vi ser etter kreative løsninger, og også på bruk av tekst som spiller på lag med det som skjer i tegningene. Det kan derfor være lurt å gå gjennom tegningene, diskutere sammen hva det kan handle om, og så finne ut hvordan man best får dette frem i tekstene. Et tips er å si tekstene ut høyt til hverandre, for å høre om det høres ut som noe 12 år gamle barn faktisk vil kunne si. Hvis du har lyst til å lese bøkene, finner du dem ganske sikkert på biblioteket!

Hvordan gjør du det?
Tegneseriesidene ovenfor er lagt opp litt slik at dere kan forsøke dere på å skrive et manus. Dere kan opprette et tekstdokument og skrive inn riktig tekst til rett snakkeboblene, slik:

(Dette er et eksempel, dere skriver deres egne tekster, selvfølgelig :-))

GUL TEKSTBOKS: En sen kveld i Skutebukta …

SNAKKEBOBLE #1: Hei, dere, sjekk her!

SNAKKEBOBLE #2: Den kisten der borte. Den ser kjempegammel ut!

Hvis dere ønsker å fremheve noen ord, som skal være viktige eller som dere tenker blir sagt ekstra tydelig, så kan dere markere det som fet skrift, eller understreke ordet. Slik blir det for eksempel seende slik ut:

SNAKKEBOBLE #2: Den kisten der borte. Den ser kjempegammel ut!

Hvis dere ønsker kan dere også laste ned sidene som PDF her, skrive dem ut og skrive rett inn i snakkeboblene, og enten scanne dem inn igjen, eller ta bilde av de ferdige sidene.

Dere kan løse oppgaven alene, eller sammen med andre i klassen. Dersom du/dere vinner, er det klassen som får premien. Husk å skrive hvilken klasse og skole dere går på, og navn og brukernavn på Norli Junior til dere som har laget teksten!

Send tekstdokument (eller bilde av ark med tekst) eller scannede/fotograferte sider til denne e-postadressen: [email protected] senest Torsdag 23. september, klokken 17.00.

_____________________________

Se neste innlegg om hvordan man gjør om en vanlig bok om til tegneserie her!


Tilbake til forrige side