VINNERNE av Kass og Tycho-konkurransen (og quiz)

- Av christopherpahle

Hei, dere!

Nå har jeg gått gjennom alle de kreative forslagene dere hadde til Kass og Tycho-konkurransen. Tusen takk til alle som har bidratt, det har virkelig vært fantastisk gøy å se på alt dere har klart å komme opp med. For en fantasi dere har!

Du kan lese mer om konkurransen her, eller høre meg lese høyt fra Kass og Tycho 2: Fantomplaneten her.

VINNERNE AV QUIZEN

Aller først skal jeg kåre tre vinnere av quizzen, som får hver sin signerte bok av Kass og Tycho 1: De forbudte solsystemene.

Det var mange av dere som klarte alt riktig. Veldig bra! Vinnerne er:

Josef Levi L. Olaussen!

Isha Rehman Butt!

og…………

Emily Peters!

Gratulerer til alle sammen.

Selv om fristen har gått ut kan du fortsatt ta quizen. Den finner du her.

VINNERNE AV KASS OG TYCHO-KONKURRANSEN

Og nå til Kass og Tycho-konkurransen. Vinnerne her får bidraget sitt skrevet inn i tredje bok om Kass og Tycho, som kommer til våren.

Det var vanvittig mange gode forslag og jeg skulle ønske det var plass til enda flere i boken min, men den begynner å bli ganske fullstappet allerede.

Jeg har kåret to vinnere.

Den første vinneren er søsknene Vilhelm og Sophia på 4 og 8 år. De har sendt inn en tegning som Vilhelm har laget av en skapning som heter Katomadangen. Den lever under vann, har pigger, svømmer veldig fort og spiser noe som heter sprengplanter. Jeg gleder meg til å skrive inn både Katomadangen og sprengplantene i Kass og Tycho 3!

Den andre vinneren er Vilde som er 12 år. Hun har laget en skapning som heter Ialatem og som bor i skyene på luftplaneten (hvis dere vil vite en hemmelighet om bok 3, så heter den planeten Vingfall).

Her er hva Vilde skriver om Ialatem:

Ialatem bor på luft planeten de er langhalede store sommerfugler med 10 lys fargede fuglevinger og en mørk pels kropp.

Selv om de flasker sakte med vingene sine er de svært raske .

Ialatem er ca. 13 ganger så store som mennesker.

På dagtid har de vanligvis øynene lukket(for sparing av energi)  og om natten åpner de øyne for bedre nattsyn.

Hvalsang type språk.

De er snille,elegante og lekende skapninger som ofte drar rundt i flokker på ca. 3 til 10 av dem.

Selv om de er store er vingene deres ganske skjøre.

Deres forsvar er: blinking(om natten), størelsen dems, og hvor raske de er.

Fantastisk! Vilde har også laget tegninger der hun viser hvordan hun har tenkt helt fra planlegging til sluttresultat. Det er veldig moro å få se hvordan du jobber, Vilde!

Og så fantastisk fin tegningen ble til slutt!

Gratulerer til Vilhelm, Sophia og Vilde!

FLERE BIDRAG

Jeg fikk inn så mange fine bidrag at jeg har lyst til å vise frem noen flere også.

Jeg skulle ønske jeg kunne vise frem alle her, men det har jeg ikke plass til. Husk at selv om jeg ikke viser frem ditt bidrag under, så betyr ikke det at jeg ikke likte det. Spør du meg var alle som sendte inn skikkelig, skikkelig flinke!

Alva Loise (10) sendte inn flere bidrag, blant annet en slags sjøhest med blå vinger og stjernehale, og en blå orm som bor i skyene og ser ut til å være en skikkelig skøyer. Kjempefine!

Jens (9) har sendt inn en flammende, ildsprutende drage med flere hoder og tenner enn jeg klarer å telle. Han beskriver den som «ond, stor og farlig». Skummelt!

Klasse 4A ved Gjerpen barneskole sendte inn mange flott bidrag. Blant annet har Nathalie tegnet den slimete, grønne ormen Slimera, som bare prater tull. Erika har laget skapningen Vannlilje, som elsker sjøgress. Hun har også laget den slemme Skygge, som tiltrekker andre med søtheten sin. Hjelp, kan vi ikke stole på søte skapninger lenger, engang?

Sophie (10) har laget et veldig fint, flyvende pelsdyr!

Og Evan (5) har rett og slett laget en modell av skapningen sin! Dette er en jagerfugl som bor på planeten med bare skyer og himmel. «Jagerfugl kan fly rett oppover og oppned. Han er en tyv som stjeler fra alle andre, og spiser bare kaker!» Veldig tøft, Evan!

Da er min uke på Norli Junior over! Tusen takk for at dere ville være med på konkurransene mine og håper dere har kost dere like mye som jeg har.

Husk å ønske dere masse bøker til jul! Med bøker kan man reise hvor man vil i hele universet uten å forlate rommet sitt.

Vi sees et sted i Melkeveien, ha det bra så lenge!

Stjernehilsen fra Kass, Tycho og Christopher

Foto: Catharina Wandrup

Hvis du lurer på hvem jeg er, så heter jeg Christopher Pahle og har skrevet to bøker om tvillingene Kass og Tychoog romskipet de bruker til å reise i verdensrommet med. Første bok heter De forbudte solsystemene, og andre bok heter Fantomplaneten. Tredje bok kommer til våren 2021.

Når jeg ikke skriver bøker eller drømmer om verdensrommet, er jeg med på å lage tv-programmer som for eksempel Jul i Blodfjell og Kompani Lauritzen.


Tilbake til forrige side