Kringlebotn skole 7A vant årets siste bokorm!

- Av Norli

Kringlebotn 7A har vunnet høstens siste bokorm

I løpet av lesekonkurransen har vi kåret tre bokormvinnere. Dette er klasser som har lagt ekstra stor innsats i å skrive gode bokomtaler om bøkene de leser.

Den siste vinneren er Kringlebotn Skole 7A i Bergen. Gratulerer! Lenger ned kan du lese noen av de gode omtalene skrevet av elever i Kringlebotn 7A.

Sauland 7A er leseambasssadører på skolen!

En klasse som er glade i bøker, er Sauland 7A. Denne gjengen har vært med på Norli junior lesekonkurranse siden de selv gikk i 4. klasse, og har tidligere blitt kåret til Telemarksmestere i lesing tidligere år. På skolen har Sauland 7A tatt på seg rollen som «ambassadører» for Norli junior, og prøver å motivere de yngre elevene til å lese.

Sauland skole 7A vant bokorm i fjor. De er nå leseambassadører på skolen, og prøver å motivere de andre klassene til å lese like mye som dem selv.

Før leseaksjonen satt i gang, var de rundt i de andre klassene som er med på lesekonkurransen, og fortalte om hva som er viktig når vi er med på Norli jr lesekonkurranse og at til og med en liten klasse, på en liten skole kan nå langt i konkurransen. De tok også med oss 4. klasse på biblioteket og hjalp de med å finne bøker fredagen før lesekonkurransen begynte.

En klasse på Sauland har tidligere vunnet bokorm. Denne bokormen brukes nå som ekstra motivasjon under lesekonkurransen. Bokormen deles ut til den klassen fra 1. – 4. trinn som har lest mest i en uke. På mandag kommer hele 7.-klasse med bokormen til den klassen som da har lest mest. På hentes den tilbake til eget klasserom, og mandagen deles den ut til den nye ukesvinneren. De første ukene var det 1. klasse som vant, og de syns det er veldig stas å få ha bokormen på besøk.

Her er noen bokomtaler skrevet av Kringlebotn 7A:

En god bokomtale bør ha med litt om boka, hvorfor du liker/ikke liker den, og hvem den passer for.

Kaptein Supertruse og de drittleie doene av Dav Pilkey

Boken handler om to gutter som heter Thomas og Harald. De er to veldig rampete gutter. En fag hypnotiserte de rektoren sin til å tro at han var en superhelt som het kaptein supertruse. Dagen etter ble hele skolen invadert av robotter. Alle var redde men så kom kaptein supertruse han drepte alle robottene så alle elsket han. Jeg synes boken var veldig gøy jeg gir den terningkast 5.

Anmeldt av Mads, Kringlebotn 7A

Kokotopia: Riddere, hekser og prikkedøden av Simon Stranger

Jeg likte boken fordi den er litt morsom. Den er også litt rar. Boken handler om to mennesker som viser oss verden når det var middelalder og gjennom svartedauen. De viser prøver også å finne ut av hvor en person er i denne verden. Boken er lærerik vis du vil lære om svartedauen. jeg gir den terningkast 4. Den passer for barn mellom 8-11. Det er en lang bok men det er ikke så mye tekst på sidene og det er masse bilder på sidene.

Anmeldt av Mia, Kringlebotn 7A

Torden og Skygge – Av Erin Hunter

Forfatter: Erin Hunter Forlag: juritzen jr Utgivelsesår: Februar 2018 Antall sider: 356

Torden og Skygge handler om søstrene Kvistpus og Fiolpus som ble funnet på reisen hjem fra ravinen, Skyggeklanen har gjort krav på Fiolpus og søstrene lengter etter hverandre. I mellomtiden kommer omstreiferne til innsjøen, kommer de til å bli et problem? Blikket til Olderlabb vandret mot tornegreinene som hang foran inngangen til medisinkatthulen. Løvfall var kommet brått! Det var under en måne siden han hadde kommet hjem etter oppdraget “Olderlabb!” Den skarpe stemmen til Blåstrubefjær røske ham løs fra tankene. Jeg likte denne boken veldig godt! Jeg har lest de andre bøkene i seriene, og anbefaler Kattekrigerne på det sterkeste. Boken er 2. i serie 6 så det er lurt å begynne på serie- 1 bok- 1. Jeg syns boken passer for alle fra 10 til 14. Boken passer for gutter og jenter. Boken er så spennende og passer perfekt for deg som liker eventyr og spenning.

Anmeldt av Live, Kringlebotn 7A

Tilbake til forrige side