Skrekkfilm og hodeløse haner!

- Av Mari Moen Holsve

Blir du gira av sånne ting – skrekkfilmer og sånt – eller syns du mest at det er ekkelt? Syns du det er gøy å bli skremt?

Jeg pleide nemlig IKKE å like skumle ting. Men så oppdaget jeg noe: Det er kjempegøy å lage sine EGNE skumle historier! Derfor skriver jeg skrekkbøker – sånne som den her, som kom ut nå i oktober 2019.

Denne boka heter Ingen slipper unna, og den handler om Thale, som du ser på forsida. Hun bor i en liten bygd som heter Skymdal – og der skjer det plutselig flere ubehagelige ting: Først får jentene på håndballaget ekle meldinger. Så er det en jente som sier at hun blir truet, men hun er så redd at hun ikke tør å fortelle mer til politiet. Så ser Thale noe veldig ekkelt nede ved båthuset i skogen …

Når jeg skriver skrekkbøker, prøver jeg å legge inn så mange creepy ting i boka som mulig. Jeg liker også å låne ting fra virkeligheten, da blir historien mer ekte. For eksempel er det et båthus ved et vann i denne boka, og det er inspirert av der jeg har hytte. Der ser det skikkelig ekkelt ut om natta!

Det er mange øde steder i Norge som er ganske skumle, sånn som her ved hytta mi. I det hele tatt fins det utrolig mye kult og creepy der ute i verden!

For eksempel: Visste du at det fins haner som har levd videre en liten stund etter at man har hogd hodet av dem? Det skjer veldig sjelden og har en naturlig forklaring – ikke noe farlig eller overnaturlig, altså – men det er ganske ekkelt å tenke på likevel! Derfor har jeg også sneket inn en hodeløs hane i skrekkboka mi …

Mitt spørsmål til deg er så klart: Tør du å lese den?

(Og kanskje du allerede har lest den første boka i serien, Ingen sover trygt i natt?)


Tilbake til forrige side