Har du hørt om Harpa?

- Av A. Audhild Solberg

er du spennende og mystiske bøker? Der handlingen foregår i en mørk, creepy skog, med vesener hentet rett ut av et mareritt? Da vil du like "Harpa"!

Liker du spennende og mystiske bøker? Der handlingen foregår i en mørk og skummel skog? Da vil du like «Harpa»!

Liker du å lese om en gjeng som opplever uvanlige ting, blir forelska og får venner for livet? Da vil du OGSÅ like «Harpa»!

«Harpa» handler om Agnes, Sindre, Ben og Tyra, som skal tilbringe høstferien i den lille bygda Elverdal. De tror de kommer til å få ei kjedelig uke, men da de oppdager noe fryktelig i skogen, endrer alt seg. Det er noe som ikke stemmer i Elverdal. Noe uhyggelig de ikke forstår. Så forsvinner en av dem …

Finnes Elverdal på ordentlig?
Ikke akkurat, men da jeg skrev boka, var jeg ganske inspirert av bygda jeg selv kommer fra. Den er også liten, og jeg vokste opp på et byggefelt med skog på nesten alle kanter.

Dette bildet er tatt rett ved huset jeg bodde i. Rimelig creepy? Det er litt sånn jeg ser for meg skogen i «Harpa», bortsett fra at den er enda tettere og mørkere.
Dette huset ligger i skogen ved huset jeg bodde i. Det har ikke bodd folk her på femti år, og alle vinduene er blokkert med treplanker. Jeg turte aldri gå hit alene som barn. (Faktisk tør jeg det ikke som voksen heller …) Jeg ser for meg at Tyra Tark i «Harpa» bor i et hus som ser litt sånn ut.

Hva er Harpa?
Har du lest boka, vet du svaret. (Ikke avslør det til dem som ikke har lest boka!) Har du IKKE lest «Harpa» ennå, tror jeg du kommer til å bli overraska. Mer sier jeg ikke …

Finnes Harpa på ordentlig?
Alt jeg vet, er at jeg drømte om Harpa en natt.

Da jeg våkna, var jeg så redd at jeg hadde mest lyst til å gjemme meg under dyna. I stedet satte jeg meg foran mac-en min og begynte å skrive.

Marerittet ble til ei bok, og nå kan du lese den. Hvis du tør, da …Tilbake til forrige side