Ukens forfatter i uke 40: Anne Sverdrup-Thygeson!

- Av Norli

Heldige oss som har Anne Sverdrup-Thygeson! Hun er en professor og forsker som elsker insekter. I boken «Insektenes hemmeligheter» forteller hun oss om dem, og derfor er hun ukens forfatter i uke 40!

«Hei!

Det ikke så gøy å bli stukket av mygg. Men visste du at det er en liten mygg som fikser det sånn at du og jeg får sjokolade? Den hjelper kakaoblomsten så den kan lage frø. Det er disse frøene som blir til sjokolade.

Dessuten er insekter superkule! Flua, for eksempel. Den har tungen under beina, så for å smake på maten er den nødt til å tråkke rundt i den. Noen insekter har skikkelige superkrefter. Et lite insekt som heter skumsikade kan hoppe 400 ganger høyere enn den selv er lang. Hvis du var like flink til å hoppe, hadde du kunnet hoppe høyere enn Eiffeltårnet! Andre insekter kan lage kokende, giftig promp. Den bruker de til å drepe andre småkryp, som de vil spise. Det er sånne ting jeg skriver om i boka mi.

Jeg syns insekter er kjempespennende og gøyale. De gjør så mye rart! Og fordi jeg er forsker, får jeg lov å bruke hele dagen på å finne ut av ting jeg lurer på om insekter. Jeg håper du også har lyst til å finne ut ting! Om insekter, for eksempel. Kanskje kan du starte med å lese boka mi?

Hilsen Anne»

Insekt-quiz!

Hva kan du om insekter? Ta Annes insekt-quiz!

Se på disse fine bildene!

Nina Marie Andersen heter hun som har illustrert:

Mer fra Anne

Siden Anne er forsker og professor er hun opptatt av formidling. Det betyr at hun deler det hun finner ut med verden. Hun skriver spennende artikler i avisen, er med i radioprogrammer og mye mer.

Hva skjer egentlig med insektene om vinteren? Anne forklarer det her

Her kan du lese om biller som blir lurt av et frø

Her kan du høre Anne fortelle om insekter som spiser plast.

Her skriver Anne om at biller er vaktmestere i naturen

Ta vare på insektene i sommer! Det kan gå hardt ut over fredagstacoen om de forsvinner. Anne Sverdrup-Thygeson forklarer. 🌮🐝🐜

Geplaatst door Praktisk info med Jon Almaas op Vrijdag 10 mei 2019

Tilbake til forrige side