Ukens forfatter i uke 45: Hanne Kristin Rohde!

- Av Norli

«Hei til deg som er så tøff at du er med i Norli Junior lesekonkurranse :)

Jeg har jobbet i politiet i 25 år, og har alltid likt å løse mysterier. Hvis du er som meg, så kanskje du liker å gjette hvem som er skyldig underveis i bøkene. Og hvem vet – kanskje du har rett?

I Blålysserien møter du Astrid og Yusuf som går i 8. klasse på Nordberg skole i Oslo. 

Astrid er en helt vanlig jente, som trives greit på skolen, men det blir enda bedre da Yusuf begynner i klassen. Han kommer fra Egypt, har bodd i Norge siden han var 7 år, og Astrid synes at han er innmari spennende.

Veldig mange av oss er redd for å føle oss litt annerledes. Vi er redde for å bli ertet og bli ledd av. Det er Astrid også. Hun vil absolutt ikke skille seg ut. Astrid ser små blå lys som kommer fra ingen steder, og etterpå vet hun ting som kommer fra andre steder enn hjernen. Hun er livredd for å fortelle andre om dette. Men etterhvert tør hun å fortelle Yusuf. Hva tror du at hun ser? Det kan du bestemme deg for når du leser bøkene :)

Astrids mamma jobber i Leger uten Grenser i Syria, og er mye borte. Astrid savner mamma masse, men pappa gjør mange sprell for at Astrid skal trives. Pappa er advokat og digger den røde Ferrarien sin. Han er en stor gutt som liker sprell og moro.

Yusuf er både kul og snill og veldig kreativ. Han bor med moren som er journalist og faren som er filosof og flere eldre søsken. Yusuf er kjempegod til å se ting helt motsatt. Da er det lettere å finne gode løsninger, sier han bestandig. 

I Pyramidemysteriet blir hesten til Astrid veldig syk, den holder på å dø, og det viser seg at den har fått i seg narkotika. Hvem  hater hesten hennes så mye at den må dø? Eller er det Astrid noen ikke liker? Astrid og Yusuf bestemmer seg for å ta saken. De drar til stallen og begynner å samle bevis. Boka er starten på deres vennskap – kan det tenkes at de blir kjærester? En ting er sikkert: De blir skolens kuleste detektivpar! Kanskje de til og med er smartere enn politiet? Og tenk om du også klarer å løse mysteriet før dem?

I Mysteriet med det forbudte bildet skjer det helt grusomme: Ine, Astrid venninne, får delt et nakenbilde. Plutselig har hele klassen sett henne naken! Og hun som bare delte med en sommerkjæreste som ikke engang går på skolen. Ines liv er ødelagt, hun orker ikke vise seg ute. Hvem har delt? Og hvorfor har ikke Yusuf fortalt Astrid at han også har mottatt bildet til sin mobil? Her må Astrid og Yusuf virkelig tenke helt motsatt for å skjønne hva som egentlig har skjedd. Klarer du å løse saken sammen med dem?

I Mysteriet med Yusuf inviterer Marie i klassen til hjemme-alene klassefest. Etterpå sender hun lapper til Yusuf i timen.  Astrid blikker henne. Det skulle hun ikke gjort. Astrid blir banket opp, og må på legevakten. Klassefesten tar helt av, og plutselig er hele stua fylt av ukjente og eldre elever. Og enda verre: Astrid får et bilde inn på mobilen hvor det ser ut som Marie og Yusuf kysser. Astrid blir veldig lei seg og skriver en lite hyggelig sms til Yusuf. Rett etterpå får hun vite at Yusuf får i seg partydop,  og tenk om han dør? Her må Astrid etterforske alene mens Yusuf er i koma. 

Lag deg en fin lesestund, da. 

Beste hilsen

Hanne Kristin Rohde «

Bok 3 er ute nå!

Bok 3 i Blålys-serien er ute nå! Den heter «Mysteriet med Yusuf» og ser sånn ut:

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er image-50.png

Pyramidemysteriet i Boktipseren

«Pyramidemysteriet» er bok 1 i Blålys-serien. Her er hvordan dere beskriver den i Boktipseren:

Hanne Kristin Rohde-quiz!

Hva kan du om Hanne Kristin Rohde og Blålys-serien? Ta Hanne Kristins quiz her!


Tilbake til forrige side