Ukens forfatter i uke 50: Bjørn Ingvaldsen!

- Av Norli

Hvis du er glad i å lese bøker, er sjansen stor for at du har lest noen av Bjørn Ingvaldsen. Han har nemlig skrevet over 40 bøker for barn!

Her er Bjørn Ingvaldsen-Quizen!

Anti-festkomiteen er en helt ny tegneserie skrevet av Bjørn Ingvaldsen og tegnet av serieskaper Kristoffer Kjølberg. Det er den første boken i serien Drittungene.

Bokens «drittunger» er tre gutter og ei jente, som er klassens outsidere. Når den mest populære jenta i klassen arrangerer stor sommerfest, er alle invitert – unntatt fire. Du kan jo tenke deg hvem de fire er….

Hva synes du om illustrasjonene til Kristoffer Kjølberg?

Her er noen av de andre bøkene Bjørn Ingvaldsen har skrevet

Bjørn Ingvaldsen har skrevet mange bøker – ikke minst mange morsomme bøker! Flere av dem er anmeldt her på Boktipsern:

Sønnen til læreren-bøkene handler om Viktor og kampen for å redde ham og faren unna katastrofene. Livet blir liksom ikke helt som ventet for Viktor, som har flyttet hvert år siden han ble født. Flyttingen skyldes farens akutte behov for miljøforandringer. Faren har nemlig et nokså frynsete forhold til sannheten, så når han må stikke av, må jo Viktor følge med. Men på et mirakuløst vis får faren jobb som lærer. Viktor må trå støttende til, for faren totalt inkompetent som lærer – i tillegg til at han er hektet på pengespill…

Serien om Elias og Bestemor (Ja, da så! er en av disse) kom for maaange år siden, men er fortsatt populære. Elias-bøkene handler om Elias – og den komplett gærne bestemora han.

Apollo er en superkul bok om en gutt som har to døve onkler som lager modelljernbaner. Boka er morsom, spennende – og samtidig lærer man mye – om så forskjellige ting som månelanding, internasjonal spionasje, amerikanske presidentfly og utvikling av mikrocomputere

En av de seriene som mange har lest, er serien om Fotballlaget Froskene. Mer enn 1600 har lest første bok av Fotballaget froskene her på Norli Junior.

Ikaros Olsen-bøkene handler om Ikaros, som er lut lei av å være fattig og bo nederst i blokka sammen med bestefaren. Nå har han en plan!

Prøv Bjørn Ingvaldsen-QUIZen her!


Tilbake til forrige side