Gratulerer til vinner av Bokorm: Marit Mathiesen Schrøder

- Av Norli

Gratulerer, Marit! Marit Mathisen Schrøder  er en av dem som har skrevet mange, gode bokomtaler i lesekonkurransen. Hun er kåret til vinner av en stor bokorm som kan bo i klasserommet på Oppsal Skole ut skoleåret. Når skoleåret er slutt, er bokormen Marit sin til odel og eie.

En god bokomtale skal ha med: 

Litt om handlingen, litt om hvem boka passer for, og litt om hva du synes om den.  Det er fire vinnersjanser til, i løpet av lesekonkurransen.

Her er noen av Marit sine bokanbefalinger:

Pitbull-Terje blir ond | Endre Lund Eriksen

Terje er på vei opp trappa. Trappa til der alle ungdomsproblemer starter. «Terje vi kan bli innblanda i litt av hvert. Er det det du vil?», spør jeg. «Å, ja!» svarer Terje. Terje og Jim har begynt på ungdomskolen. Der er det masse ungdomsproblemer. Alkohol, røyk, kjærester, slåssing og narkotika og Terje lar seg friste av litt av vært. Jim prøver å redde vennen sin, men hva om ikke Terje vil bli redda. Bøkene om pitbull-Terje synes jeg er SUUUUUUUUUUUPER morsomme, fine og velskrevet! Jeg vil gi boken terningkast 6!!!!!!!

Sofies verden | Jostein Gaarder

Boken handler om Sofie som får et brev i posten hver dag fra en mystisk mann som heter Alberto Nox. Brevene handler om filosofi og gjennom brevene tar Sofie et filosofikurs. Sofie blir mer og mer opptatt av filosofi og mamma, bestevenn, Jorund og andre bekjente synes synes Sofie oppfører seg rart og sier rare ting. Boken er veldig lærerik, man lærer veldig mye om filosofi og man lever seg inn i bøkene. Det virker litt som det er du som får mystiske filosofibrev i posten! Terningkast 5! Den er litt vanskelig og lese.

Demontannlegen | David Walliams

Morsom og litt ekkel bok. Boken handler om en gutt som heter Alfie. Han hater tannlegen. Alfie har ikke vært der siden han var liten. Tennene hans er gule, brune eller har falt ut. Så begynner det en ny og mystisk tannlege på skolen. Denne tannlegen viser seg og være en tannheks som stjeler barnas tenner. Hun blir kalt for DEMONTANNLEGEN! Jeg synes bøkene til David Williams er SUUUUUUUUUPER morsomme og godt velskrevet! Han har også skrevet bøker som: rotteburger, bestefar på rømmen, gangster bestemor og tante grusom! Demontannlegen gir jeg terningkast 5.


Tilbake til forrige side