Det hender jeg lurer …

- Av Arne Svingen

Fremhevet bilde
Arne Svingen

Det hender jeg lurer. Jeg lurer på hva vi egentlig tenker på. Hvorfor vi gjør det vi gjør? Hva som er årsaken at så mange glemmer å tenke på hva som kan skje i morgen, neste år, om tjue år?

            En ting er i hvert fall sikkert, og det er at vi burde tenke mer. På det som skal skje. På det som ikke bør skje. På hva vi kan gjøre. Her og nå!

            Denne planeten er syk. Den trenger ikke å dø. Men da vi må gjøre noe i dag, i morgen og neste uke.

            Jeg har for eksempel skrevet bok om det. Det er definitivt ikke nok. Men kanskje, bare kanskje, kan det gjøre noen flere oppmerksomme på hva som er iferd med å skje med verden. Og så kan du til og med bli litt underholdt på veien. God deal, ikke sant?

            «En himmel full av skyer» handler om Henrik som vil redde kloden. Han har en vanskelig oppgave. For å si det mildt. Men det er bedre å gjøre noen sinnssyke forsøk, enn å la være. Det mener både Henrik og jeg.

Sånn er det være forfatter. Den ene dagen skriver jeg om en nabo som er zombie i Svingens mørke verden, den andre dagen en onkel som tror han er slangetemmer i Svingens gale verden og den tredje skriver jeg om en gutt som lager tidenes miljøaksjon blant barn og unge. Ikke at det tar én dag å skrive en bok akkurat, men sånn jobber jeg, hopper litt mellom bøkene jeg skriver. 

           Nettopp det vil jeg anbefale dere å gjøre også. Forsøk deg på en bok du ikke var sikker på om du kom til å like. Det kan være gøy. Rart. Spennende. Frustrerende. Noen ganger blir du til og med bittelitt klokere av det. Merkeligere ting har i hvert fall skjedd.


Tilbake til forrige side