Gratulerer, 7C på Disen skole!!

- Av Norli

Klasse 7C på Disen Skole i Oslo skriver knakende gode bokomtaler.

Klassen er derfor den første vinneren av Bokormen i Norli Junior Lesekonkurranse høsten 2018. Gratulerer!

Her er noen av bøkene klasse 7C anbefaler:


Til Ungdommen av Linn Skåber:

Boken jeg leser handler om ungdommen i dag. Forfatteren Linn Skåber har spurt ungdommer om hvordan de har det. Det er mange historier som er koselige, litt ekle men også ting man kan relatere seg med. Mamma anbefalte den til meg når vi var på ark sammen. Det har noen veldig fine bilder som Lisa Aisato har illustrert. Jeg ville anbefalt denne boken til alle som er 12 og over. Hvert kapittel har en ny historie. Et kapittel er på ca. 2-5 sider men har mye fin informasjon. Den føles veldig ekte siden den har kommet fra ting ungdommer har sakt og gjort. Det som er spesielt med denne boken er at den handler om virkeligheten, det er ikke noen fantasi historie.

Anbefalt av Nora


Hot mail av Ingunn Aamodt: 

Denne boken handler om Marlena Evensen som er 14 år. Hun går i 9.klasse med sine bestevenner Emma og Minda. De gleder seg til skoleballet hvor det store målet er å få danse med en en kjekk gutt. De har også en plan om å bli kjæreste med en av de kjekkeste 10.klasse guttene på skolen. Marelena klarer ikke å bestemme seg for hvem av guttene hun vil ha og det oppstår forskjellige konflikter underveis. Jeg synes denne boken er ufattelig morsom, og den er lettlest så det tar ikke lang tid å lese. Boken er en typisk jentebok der man støter på typiske jenteproblemer. Når man først har begynt å lese klarer man ikke å stoppe før hele boken lest ut. Boken passer spesielt for jenter mellom 11-14 år. Denne boken anbefaler jeg på det sterkeste.

Anbefalt av  Maria

Wonder av R.J. Palacio: 

Wonder er en utrolig bra bok, fordi den handler mye om at alle burde bli behandlet likt uansett hvordan de ser ut. Den handler også om at man må like seg selv og ha gode tanker om seg selv. Boka handler om en gutt som heter August, som har blitt undervist hjemme av moren sin i mange år, fordi han ikke liker hvordan han ser ut. Han var født med en sykdom som gjorde at han ser litt annerledes ut. Men nå skal han begynne begynne i femte klasse og moren synes det er på tide å begynne på en offentlig skole. August går motvillig med på dette, så til slutt står han der. Midt i skolegården, de eneste han kjenner sånn halveis der er barna som viste han rundt på skolen for sirka en uke siden. Men ellers er alt fremmed og skummelt.

Anbefalt av Kristine

Gravrøvergåten av Jørn Lier Horst:  

Jeg syntes boken var bra fordi den har mange spennende deler og store deler av boken handler om en kirkegård. Jeg vil anbefale barn fra 8-13år clue serien. Boken er veldig innholdsrik og forfatteren har veldig gode beskrivelser. Man skjønner alltid hvordan folkene ser ut og plassen de er på. Forfatteren har også fått med både spenning, triste ting og morsomme ting. Hvis du skal lese clue serien burde du starte med bok en

Anbefalt av Håvard

Gutta i trehuset med 78 etasjer blir filmstjerner av Andy Griffiths: 

Boken handler om to gutter som heter Andy og Terry de skal lage en film og regissøren som lager filmen vil ikke ha med Andy i filmen, bare Terry men da ble Andy sur og så skjedde det masse rare ting som de som var med på filmen trodde var Andy som gjorde bare for å ødelegge filmen fordi han ikke fikk være med som at det var spionkuer som stjal filmen og lagde sin egen film som nesten var helt lik men på slutten blir Terry og Andy venner igjen og får levert en bok de måtte skrive på bare noen timer til en sinna fyr som betaler dem for å lage bøker. Boken anbefales for alle aldersgrupper Boken var morsom og veldig rar på en bra måte boken har veldig mange tegninger så man skjønner hva som skjer og sånn.

Anbefalt av Mads

Hvordan kan man vinne bokorm?

I løpet av lesekonkurransen kårer vi 6 vinnere som får en bokorm å ha i klasserommet. Denne gangen vant hele klasse 7C på Disen, fordi mange elever i denne klassen har skrevet spesielt gode omtaler.

En god bokomtale bør ha med litt om handlingen i boka, litt om hva som slags bok det er, og en god del om hva du selv synes om boka.

Vi jakter hele tiden på gode bokomtaler på norlijunior.no og kårer vinnere som får en stoooor bokorm i premie. Skriv i vei og følg med!


Tilbake til forrige side