Hyggelig å være tilbake

- Av Jørn Lier Horst

Hei!

Jeg heter Jørn Lier Horst og er forfatter. Det er jeg som har skrevet CLUE-serien og bøkene om Detektivbyrå nr. 2. Jeg var med og skrev på bloggen til Norli junior da de hadde lesekonkurranse i fjor, og er med igjen i år.

Forfatter: Jørn Lier Horst

Siden i fjor har jeg skrevet fire nye bøker: Den tolvte og siste CLUE-boken: Triangelgåten, boken om Detektivbyrå nr. 2 og Operasjons Skipsvrak, Detektivbyrå nr. 2 og Jakten på Slottets hemmelighet og den helt nyeste boken som heter Operasjon Skrotnisse.

Bøkene om Detektivbyrå nr. 2 handler om Tiril, Oliver og hunden Åtto. Det er de som er Detektivbyrå nr. 2. Dersom du har lest noen av bøkene har du også sett tegningene. De er det Hans Jørgen Sandnes som lager. 

Illustratør: Hans Jørgen Sandnes

Bøkene jeg skriver er krimbøker. Det vil si at de handler om at det har skjedd noe ulovlig og hvordan de som har gjort det blir avslørt. I mange år var det jobben min å finne ut av sånne ting. Jeg har jobbet som detektiv i politiet, bare at de detektivene som jobber i politiet kalles for etterforskere. Og det å jobbe som politi er jo en spennende jobb, og da er det kanskje også lettere å skrive spennende bøker. Så når noe spør hvor jeg har fått ideene fra, pleier jeg å svare virkeligheten. Noe av det du leser i bøkene jeg har skrevet, er nemlig slike ting som har skjedd i virkeligheten. Som da jeg avslørte noen som prøvde å plyndre et sunket skip, akkurat som i Operasjon Skipsvrak …

Jørn Lier Horst


Tilbake til forrige side