Alle hemmelighetene våre

- Av Line Baugstø

Det begynner en ny jente i klassen. Det er ingen som vet at hun bærer på en hemmelighet. En hemmelighet hun prøver å skjule så godt hun kan.

Jeg tror alle mennesker har noen hemmeligheter. Noe vi ikke vil at andre skal vite om. Det trenger ikke være en stor eller farlig hemmelighet. Kanskje har du et hemmelig sted i skogen hvor du liker å sitte helt alene. Kanskje er du forelsket i noen. Eller kanskje drømmer du om å bli popstjerne og synger for deg selv i dusjen.

Noen hemmeligheter er mer vonde. Noen hemmeligheter er så vonde at du tror at du kommer til å dø av skam hvis de andre får vite om dem.

I boken min, «Vi skulle vært løver», heter den nye jenta Leona. Og hun har en sånn hemmelighet. Hun prøver å skjule hvem hun er, og hun er livredd for at de andre skal finne ut av det. Men så blir hun avslørt. Det skjer i gymgarderoben, og det er fryktelig vondt. Leona blir så redd at hun rømmer ut av garderoben og forsvinner. Blir hun borte for godt?

Alle i klassen er sjokkerte, men heldigvis har Leona fått en ny venninne, Malin. Jeg skal ikke røpe for mye av handlingen, men jeg kan si at Malin etter hvert tør å stille opp for Leona.

Det er slitsomt å ha en hemmelighet som ingen andre må vite om. Du må jobbe veldig mye for å holde den skjult. Derfor kan det noen ganger være en lettelse at hemmeligheten blir avslørt.

Som regel tror jeg at det er best å dele de vonde hemmelighetene med andre. Uansett hva du bærer på. Kanskje kan du til og med få hjelp. Eller du kan bli akseptert som den du er, uten å skjule deg.


Tilbake til forrige side