Lesekonkurransen: 16 måter å vinne på!

- Av Norli

Velkommen med på Norli Junior Lesekonkurranse! 

Fram til jul er dere med på høstens største lesekonkurranse  – som alle klasser på 1. til 7. trinn i Norge er invitert til å være på. Ingen konkurranse uten premier! Konkurransen startet 16. september, men det er ikke for sent å melde på flere klasser. Og i denne konkurransen kan du vinne på minst 16 forskjellige måter. 

Hva og hvordan kan dere vinne?

1 Medaljer: Alle klasser som leser 800 sider per elev, får den fine Norli Junior-medaljen. Den blir delt ut på Barnas Dag 8. februar i 2020, en dag hvor vi feirer bøkene og lesingen! På mindre steder kan klassen også avtale med å hente medaljene en annen dag i uke 6, hvis det passer bedre. Og har dere ikke Norli i nærheten, så sender vi medaljene. Når dere har lest 800 sider per elev får dere også Elvestad-diplomet.

Medaljevinnere på barnas dag på Lillestrøm

2 Diplomer:  Neste diplom er Egypt-diplom på 2000 sider per elev, Nordlund-diplom på  3000 sider, Skogen-diplom på 4000 sider, Sanisdiplom på 5000 sider og Luftskipet-diplom på 8000 sider. Hvorfor har diplomene så rare navn? Det får dere svar på når dere blir kjent med ukens forfattere!

3 Pokaler: Blant alle som klarer Egypt-diplom, trekker vi en vinnerklasse som får Egypt-pokalen. Blant alle som klarer Skogen- eller Sanis-diplom, trekker vi vinnere av Skogen-pokalen og Sanis-pokalen. Alle klasser som klarer Luftskipet-diplom, får Luftskipet-pokalen.

Marius Horn Molaug, forfatter av «Verdens verste»-bøkene, deler ut pokal på Norli Eldorado

4 Best i fylket-pokal: Klassene som blir best i fylket, får pokal.

.

5 Best på trinnet-pokal. Klassene som blir best av alle 1. klassene, 2. klassene, 3. klassene, 4. klassene, 5. klassene, 6. klassene og 7. klassene i Norge vinner pokal.

Merk: Hvis klassen vinner flere pokaler, blir de slått sammen til en pokal.

6 10.000 kroner til klassen! Klassen som leser mest av alle som er med i lesekonkurransen, vinner 10.000 kroner til hva dere vil! Kanskje en klassetur?

Alle klasser som leser 3000 sider eller mer per elev, er også med i trekning av 10.000 kroner til klassen. Dere trenger altså ikke lese mest i Norge for å kunne vinne hovedpremie – men dere må komme dere helt til Nordlund! :D

8 Bokorm: Hver gang du leser og registrerer en bok, kan du skrive hva du synes om boka. I løpet av høsten vil vi trekke ut fire klasser som har jobbet ekstra godt med bokanmeldelser. Når du skal skrive en god bokomtale, kan du skrive ca en setning om handlingen, noen ord som beskriver boka, og litt om hvorfor du synes den er god, eller hvorfor du ikke liker den.

Tegnekonkurranse på Flisa

9 Tegnekonkurranse: Liker du å tegne? Hver måned er det tegnekonkurranse på Norli Junior. Vinneren kan velge bøker, tegnesaker og leker for 1.000 kroner. Tegnekonkurransen for september ligger på bloggen på Norlijunior.no

10 Månedspremie i Norli Junior-klubben. Læreren kan skru AV eller PÅ Norli-Junior-klubben. Hvis klubben er på, får du varsel når du har lest 3 bøker eller 500 sider i løpet av en måned. Da kan du hente en liten månedspremie hos Norli.  Du trenger bare å fortelle brukernavnet ditt på Norli, så sjekker de at du har klart det, og gir deg premien.

11 Klassemester. Læreren din kan skru klassetabellen PÅ eller AV. Hvis den er på, kan dere ha en egen konkurranse i klassen om hvem som leser mest. Her er det lærer eller foreldre som må ordne premien. 

Merk! Hvis du ikke vil at de andre elevene skal se hvor mye du leser, kan du velge å ikke synes på profilen din. Hvis navnet ditt ikke vises, er det nok fordi du valgte «nei» da du meldte deg på. Logg inn på profilen din og endre hvis du ombestemmer deg.

12 Skolemester. Hvis flere klasser på skolen er med på lesekonkurransen, kan dere ha konkurranse om hvilken klasse som leser mest på skolen. Skolene finner på egne premier til skolemesteren.

13 Ukemål. Sammen med læreren kan dere bli enige om hvor mange sider per elev dere skal ha som mål – hver uke. Det er gøy å klare de målene man har satt seg! Om dere klarer målet, finner nok læreren på en premie!

14 Konkurranser. Flere ganger i løpet av høsten blir det konkurranser. Følg med på ukens forfattere!

Hvem er denne gærne forfatteren – og hva handler boken hans om mon tro?

15 Bokbade en forfatter. Har du hørt om bokbad? Et bokbad betyr at man «bader» en forfatter i spørsmål. To eller flere elever intervjuer forfattere, mens publikum hører på. Hvis det kommer forfattere til Norli i nærheten av dere, kan dere få sjansen til å lage spørsmål og bokbade forfatteren. Her kan dere melde dere på hvis dere har lyst til å bli kontaktet om bokbad. Både elever og lærere kan melde på.

Elever fra Nedre Bekkelaget Skole bokbadet Arne Svingen på barnas dag i fjor

16. Hele skolen er med-premie: Er ALLE klassene på skolen din med på lesekonkurransen? Da kan dere faktisk også vinne en premie: En skole vinner ett klassesett av bøkene Luridiumstyven av Bobbie Peers (en av de mest populære bøkene på Norli Junior) og Ankh 2.

Tips: Hvis dere har konkurranser internt på skolen, kan det være en god anledning til å utfordre læreren litt. En mannlig lærer lovet at han skulle gå i dameklær en hel dag hvis klassen ble best i fylket. En annen lærer lovet å farge håret lilla hvis klassen vant hele konkurransen :-)

Den største premien

Den største premien i Norli Junior Lesekonkurranse kan alle vinne: Du kan vinne lesegleden. Finner du gleden ved å lese, kan du reise rundt i hele verden gjennom bøkene, både den ekte verden og fantasiverdener. Du kan finne karakterer du ler av, beundrer, irriterer deg over og lærer noe av – i bøkene. Og med bøker trenger du aldri å være alene.

Kanskje kan det være gøy å ha en bokklubb med noen andre i klassen? Når man har lest samme bok, og diskuterer den med andre, oppdager man ofte nye ting ved boka!


Tilbake til forrige side