Lesekonkurransen: 15 måter å vinne på!

- Av Norli

Velkommen med på Norli Junior Lesekonkurranse! 

Fram til jul er dere med på høstens største lesekonkurranse  – som alle klasser på 3. til 7. trinn i Norge er invitert til å være på. Ingen konkurranse uten premier! Og i denne konkurransen kan du vinne på minst 15 forskjellige måter. 

Hva og hvordan kan dere vinne?

1 Medaljer: Alle klasser som leser 800 sider per elev, får den fine Norli Junior-medaljen. Den blir delt ut på Barnas Dag 2. februar i 2019, en dag hvor vi feirer bøkene og lesingen! Når dere har lest 800 sider per elev får dere også Zombie-diplomet.

2 Diplomer:  Neste diplom er Turistdiplom på 2000 sider per elev, Fotballdiplom på  3000 sider, Trolldiplom på 4000 sider, Astronautdiplom på 5000 sider og Miljøvernerdiplom på 8000 sider.

Diplomene har fått navnet sitt fra en bok, og i løpet av høsten skal dere få hilse på alle forfatterne her på Norli Junior.

I fjor klarte nesten alle klassene medalje. Bare 13 klasser kom helt til det øverste nivået, 8000 sider per elev.

3 Pokaler: Til de fleste diplomene hører det til en pokal. Blant alle som klarer Turistdiplom, trekker vi en vinnerklasse som får Turistpokalen. Blant alle som klarer Troll- eller Astronautpokal, trekker vi vinnere av Trollpokal og Astronautpokal. Alle klasser som klarer Miljøvernerdiplom, får pokal.

4 Best i fylket-pokal: Klasser som blir best i fylket, får pokal.

5 Best på trinnet-pokal. Klassene som blir best av alle 3. klassene, 4. klassene, 5. klassene, 6. klassene og 7. klassene i Norge får pokal.

6 Hovedpokalen: En klasse leser mer enn noen andre i Norge. De vinner den største Miljøvernerpokalen!

Merk: Hvis klassen vinner flere pokaler, blir de slått sammen til en pokal.

7 Pizzalunsj: Alle klasser som leser 3000 sider eller mer per elev, er med i trekning av pizzalunsj med to forfattere. Dette er hovedgevinsten i konkurransen. To klasser vinner. Forfatterne kommer til deres hjemsted,  treffer dere på en pizzarestaurant, og i et par timer har dere forfatterne helt for dere selv. 

8 Bokorm: Hver gang du leser og registrerer en bok, kan du skrive hva du synes om boka. Annenhver uke kårer vi en vinner som har skrevet en ekstra god bokomtale. Hvis du vinner bokormen, bor den i klasserommet. Men når skoleåret er slutt, er det du som får den med deg hjem. Når du skal skrive en god bokomtale, skriver du ca en setning om handlingen, litt om hvordan du vil beskrive boka, og litt om hvorfor du synes den er god, eller hvorfor du ikke liker den.

Vinneren i august

9 Tegnekonkurranse: Liker du å tegne? Hver måned er det tegnekonkurranse på Norli Junior. Vinneren kan velge bøker, tegnesaker og leker for 1.000 kroner. Oppgaven for september ligger på bloggen på Norlijunior.no

10 Månedspremie i Norli Junior-klubben. Læreren din kan skru av eller på Norli-Junior-klubben. Hvis klubben er på, får du varsel når du har lest 3 bøker eller 500 sider i løpet av en måned. Da kan du hente en liten månedspremie hos Norli. 

11 Klassemester. Læreren din kan skru klassetabellen på eller av. Hvis den er på, kan dere ha en egen konkurranse i klassen om hvem som leser mest. Her er det lærer eller foreldre som må ordne premien. 

12 Skolemester. Hvis flere klasser på skolen er med på lesekonkurransen, kan dere ha konkurranse om hvilken klasse som leser mest på skolen. Her er det også skolen som må stille med premien :-)

13 Ukemål. Sammen med læreren kan dere bli enige om hvor mange sider klassen skal lese per elev – hver uke. Det er gøy å klare de målene man har satt seg. Om dere klarer målet, finner nok læreren på en premie!

14 Testleser-bøker. Flere ganger i løpet av høsten kan du søke om at klassen får bli testlesere av bøker. Hvis dere blir trukket ut, får dere noen skikkelig gode, gratis bøker til klassen. Det passer godt nå, i disse lesekonkurranse-tider!

15 Forfattertreff. Om dere ikke skulle vinne pizzalunsj, kan det bli flere muligheter for å få til et møte med Norli Junior-forfatterne. Kanskje kommer noen av dem til akkurat din by! Flere av forfatterne reiser rundt i landet, og vi skal fortelle på bloggen når det blir mulig å slå av en prat med dem.

Tips: Hvis dere har konkurranser internt på skolen, kan det være en god anledning til å utfordre læreren litt. Ifjor lovet en mannlig lærer at han skulle gå i dameklær en hel dag hvis klassen ble best i fylket. Og i år er det en lærer som har lovet å farge håret lilla hvis klassen vinner hele konkurransen :-)


Tilbake til forrige side