Ukens forfatter: Line Baugstø

- Av Norli

Nå er det bare noen få uker igjen av Norli Junior lesekonkurranse, og Line Baugstø er den siste forfatteren vi skal bli kjent med.   Line har skrevet en bok som heter Vi skulle vært løver. Trykk på videoen, så får du høre hva den handler om! Mange på Norli Junior har lest Vi skulle vært løver. Her er noen av omtalene dere har skrevet om boka:      
RavenclawGirl skriver:
Når Leona begynner i klassen håper Malin at henne har superkrefter, eller at henne hamler opp med Sarah og de andre som bestemmer i klassen. Men, nei. Hun er livredd og stille. Og hun er nesten helt umulig å bli kjent med. Og når det viser seg at Leona har en hemmelighet må Malin bestemme seg, vil hun støtte den nye vennen sin eller for første gang henge med de kule? Vi skulle vært løver er en bok om vennskap, hemmeligheter og hvordan det er å gå i sjuende klasse. Den anbefales til alle fra 11 år og oppover. Jeg gir den 5 av 5 stjerner.
Charlotteklemo skriver:
Det begynner en jente i klassen som heter leona. alle vil bli kjent med henne og bli vennen hnnes. og mes av alle malin, for hun vet at leona betyr «løve». men det de ikke vet er at Leon bærer på en SVÆRT stor hemmelighet…
Hellegh123 skriver: Vi skulle vært løver. Jeg ELSKER denne boka. Den forklarer at folk er forskjellige og at alle har rett til å være seg selv. Vennskap og tapperhet. Denne boka handler om jenta Leona som har kommet til sin nye skole. Hun bærer en hemmelighet. En hemmelighet hun ikke ville at noen skulle vite. Leona var før en gutt. Hun var ikke tilfreds i sin egentlige kropp. Så hun byttet kjønn. Det kan være vanskelig og skummelt og bære på en slik hemmelighet. Man er kanskje redd for å bli mobbet eller bli sett stygt på. Men da er det fint å ha en venn som er der for deg og støtter deg. Jeg gir denne boka 6/6. Det er så bra at noen har laget en bok om dette temaet. Da kan folk lære seg at folk er forskjellige fra menneske til menneske.
 

QUIZ: Vi skulle vært løver

Klarer du QUIZen?   Line Baugstø har skrevet bøker for voksne, og for barn har hun skrevet Kaja og Stine-bøkene i serien Den hvite lesehesten, og Sofie og Nadia-bøkene.

Tilbake til forrige side