Ukens forfatter: Simon Stranger

- Av Norli

Simon Stranger er forfatter, og skriver både voksenbøker, ungdomsbøker og barnebøker. Kokotopia er første bok i en ny serie som lærer deg litt om verdenshistorien – på en veldig tullete måte. Simon er den rareste forfatteren som er med på Norli Junior i år – bare ta en titt på videoen!

Hva synes dere om boka?

Det er mange som har lest Kokotopia, og her er noe av det dere skriver om den:

yahua005 skrev:

Denne boka handler om en gutt og en jente som skal finne ut hvor svartedauen kommer fra. Jeg anbefaler denne boka til folk som liker historie siden dette er i middelalderen. Jeg gir den terning kast 6 fordi den var skikkelig spennende.


Andrea10 skrev:

Denne boka er i Bokslukerprisen og jeg likte veldig godt utdraget så: Ja, leste hele boka.. Og ja, boka var veldig bra!! Så.. Det var noe som het svartedauden og det tok livet av mange..
En ridder (han kaller seg for en ridder :D) som heter Simon ville prøve stoppe svartedauden… Ja.. Kongen tror at heksene har lagd svartedauden så han fanger alle damer som ligner på en heks! (HAN KONGEN ER RAR) Ok.. Så komediebøker ganske bra.
Og jeg synes flere burde prøve å lese Kokotopia! Den er morsom, spennende og den er faktisk litt lærerik! Jeg visste egentlig ikke om denne boka så det er ganske fint at den er i Bokslukerprisen 2018! Så tommel opp for denne boka.

Bla i boka!

Her kan du få lese begynnelsen av Kokotopia. 

Simons Koko-QUIZ

Vil du prøve Simons koko-quiz om middelalderen? Her er den!

Fra Kokotopia-tegnekonkurransen

«Tegn noe gøy som Simon og Helena gjør i middelalderen» var tegnekonkurransen tidligere i år. Her ser du noen av tegningene – og vinneren!

Flere bøker av Simon

Simon Stranger har skrevet en serie på tre bøker om Emilie og Samuel. I den første boka er Emilie på ferie på Gran Canaria med foreldrene. 
Etter en lunsj legger hun ut på en joggetur. Samtidig driver en båt med afrikanske flyktninger med havstrømmene bare noen kilometer unna. Snart skal livene deres møtes. 

Den andre boken, Verdensredderne, handler om mennesker som lever på bunnen av samfunnet, og om en gruppe norske ungdommer som vil gjøre noe med det.

Den nyeste boka til Simon, BONSAI ,er en liten bok om døden. Om hvordan det oppleves å miste noen i familien, og alle små og store og rare tanker som kan komme underveis. En poetisk bok som oppfordrer til samtale om noe vi alle vil oppleve, men som likevel er vanskelig å snakke om.


Tilbake til forrige side