Ukens forfatter: Arne Svingen

- Av Norli

Ukens forfatter er Arne Svingen. Arne Svingen har skrevet en hel stabel med bøker, og den nyeste er «En himmel full av skyer». I videoen forteller Arne Svingen selv litt om boka, og han har skrevet et blogg-innlegg om bakgrunnen for boka. Det heter «Det hender jeg lurer». Her kan du se hva Arne lurer på.

NB! Arne Svingen-quiz nederst på siden!

Det er mange her på Norli Junior som har lest «En himmel full av skyer». Her er noen av omtalene:

stellaalicia skriver:

«En himmel full av skyer» er en bok som jeg anbefaler for alle fra 10 til 15 år. I denne boken blir vi kjent med en elleve år gammel gutt som heter Henrik. Henrik har lymfekreft, men selv om han er veldig syk er han opptatt av alt annet enn seg selv om sykdommen sin, og spesielt brenner han for miljøvern. Denne boken er en spinnvill og samtidig trist historie som får leseren til å både gråte og le. Anbefales!

Matonebr skriver:

Denne boken handler om gutten Henrik som har kreft, han finner ut at han vil redde verden for forurensning.Boken var alvorlig og spennende,bør leses.

Flatfjes0307 skriver:

Bra bok. Alt i den kunne vært sant. Men det om forurensning er sant. De voksne må gjøre noe, det er jo vi barn som skal arve denne planeten!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi har noen spørsmål til Arne Svingen.

Arne, hva er den største gleden ved å skrive romaner?

– At jeg klarer å finne en historie som ingen annen har skrevet før og som antakelig bare jeg klarer å skrive på akkurat denne måten. Og uten meg så ville ikke akkurat denne boken eksistert. Litt rart å tenke på noen ganger.

Du skriver i ulike sjangere – grøss og gru, spenningshistorier, humorbøker, dramaer, samfunnsengasjerte bøker og mye mer. Hva liker du best?

– Jeg liker alltid best den historien jeg holder på med akkurat nå. Og hvilken historie det er, ja, det får dere se neste år. Men skal jeg velge mellom sjangre, så er nok dramaer og humor det mest underholdende å arbeide med. Samtidig elsker jeg å skremme leserne, og finner stor glede i å komme opp med en skikkelig skummel idé.

Hvordan ble du forfatter?

– Jeg har alltid elsket å skrive historier, sånne som kom fra min egen fantasi og som andre kunne leve seg inn i. Jeg begynte å skape historier omtrent da jeg lærte å skrive, og dengang handlet de veldig ofte om cowboyer, et tema som bøkene mine aldri handler om nå for tiden.

I En himmel full av skyer kommer statsministeren opp i en del spesielle situasjoner. Har noe av dette skjedd på ordentlig, eller har du funnet på alt?

– Jeg holder på med fiksjon. Så jeg skriver historier som jeg finner på, men som samtidig kanskje kunne skjedd i virkeligheten. Hvem vet, kanskje jeg klarer å forutsi framtiden?

Her er noen av bøkene Arne Svingen har skrevet. Her finnes bøker for enhver smak, så kanskje de finner noe du har lyst til å lese?

Marg og Bein-serien er en serie med grøssere. Andre forfattere som Ingunn Aamodt og Jon Ewo skriver også Marg og Bein-bøker.

En av seriene er Svingens gale verden, som er morsomme og ganske lette å lese. Her er noen av bøkene:

Arne Svingen har skrevet mange krim og spenningsromaner for barn. «Midt i svevet» er superspennende og passer best fra 12 år. Den handler om en gutt som kanskje har drept sin egen far. De andre bøkene passer fra ca 10 år. Aller mest kjent er kanskje Sangen om brukket nese, om en gutt som går på boksing (fordi han tror moren vil at han skal bli litt tøffere) og synger opera.

VERDENS FARLIGSTE GJENG er en rå og morsom bokserie om alt som skjer når de voksne ikke følger med. Bøkene er en blanding av tegneserie og vanlig bok. Her kan du ta en titt i en av bøkene.

Svingens mørke verden er også en serie for deg som liker skumle fortellinger. Her kan du lese noen sider fra en bok i serien som heter Rom 13. Om du leser dette utdraget, kan du skrive opp 5 sider.

Arne Svingen har skrevet enda en god del bøker som vi ikke har tatt med her.

QUIZ!

Her kan du ta Arne Svingen-quizen!


Tilbake til forrige side