Lesekonkurransen: Informasjon til foreldre og lærere

- Av Norli

Norli Junior lesekonkurranse er høstens morsomste lesekonkurranse for klasser på 3.-7. trinn. Den starter 24. september og varer til nyttårsaften.

Praktisk informasjon til foreldre og elever:

På bokmål: Informasjon til foreldre og elever på bokmål

På nynorsk: Informasjon til foreldre og elever på nynorsk.

Ekstrainformasjon til lærere:

Lærere finner alt dere trenger å vite i demonstrasjonsvideo på lærerområdet.

På bokmål: Informasjon til lærere finnes også her – på bokmål. 

På nynorsk: Her er informasjon til lærerne – på nynorsk.

Verdt å vite om lesekonkurransen

  • Lesekonkurransen arrangeres av Norli i samarbeid med forlagene Aschehoug, Gyldendal, Cappelen Damm, Fontini, Vigmostad & Bjørke, Egmont og Capitana. Nettsiden er utviklet av Snuti, som også står bak nettløsningen til Sommerles.no
  • I lesekonkurransen brukes konkurranse og virkemidler kjent fra dataspill som motivasjon for lesing. Det er lagt til rette for at klassene kan sette mål og konkurrere på mange forskjellige måter: Klassene kan sette og følge ukemål, og de kan lese seg fra nivå til nivå. De kan konkurrere internt i klassen, mot andre klasser på skolen, mot hele fylket eller hele landet.
  • All lesing registreres her på nettsiden norlijunior.no, hvor lærerne har gode styrings- og kontrollmuligheter.
  • Konkurransen er tilrettelagt for dyslektikere, ved at både høytlesning/lydbøker, tengeserier og egenlesing kan registreres. En viktig del av konkurransen er samarbeidet med et knippe av årets mest aktuelle barnebokforfattere, som blogger på nettsiden og stiller opp som Ukens forfattere.
  • Leseprestasjonene feires på festdagen Barnas dag 2. februar 2019, med utdeling av medaljer og pokaler i Norli-bokhandler over hele landet.
  • I fjor deltok 33.000 elever fra 1.700 klasser – og det ble lest svimlende 71 millioner sider. I år regner vi med enda høyere deltagelse!


Tilbake til forrige side