Gratulerer! Vi er i mål med lesekonkurransen! 17. januar kåres vinnerne

- Av Norli

Vi er i mål! Tre måneders lesemaraton er over. Dere har lest utrolige 70 millioner sider! Gratulerer med fantastisk innsats! Mange har lest bøker for første gang i løpet av konkurransen – og veldig mange har lært seg å lese mye raskere. Gratulerer alle sammen – med det dere har fått til!

Hva skjer nå?

 

Leseperioden er over, men siste frist for å registrere det man har lest i 2017, er onsdag 3. Januar. Det er bare sider dere har lest til og med nyttårsaften som skal skrives opp. Å skrive opp sider lest i 2018, er juks….

Lærernes siste frist for å godkjenne bøker er fredag 5. Januar.

En del lærere har litt opprydning som må gjøres. I noen klasser er det registrert for mange elever, for eksempel fordi elever har meldt seg inn med to profiler. Elever som har registrert bøker på to profiler, må få samlet bøkene på én profil.

17. januar kåres offisielt vinnerne – og vi trekker vinnere av pokalene.

Alle klasser som har lest til fiskediplom eller mer, er med i trekning av de to hovedpremiene: Pizzalunsj med to forfattere. Dette er forfatterne dere kan få møte: Bobbie Peers, Jørn Lier Horst, Gudrun Skretting, Maja Lunde, A. Audhild Solberg, Bjørn Sortland, Marius Horn Molaug, Siri Pettersen, Ingunn Aamodt og Mari Moen Holsve.

  • Førsteplass i konkurransen vinner stor elefantpokal
  • Alle klasser som blir best på klassetrinnet eller best i fylket, vinner pokal.
  • Alle klasser som har lest til elefantdiplom, vinner pokal
  • Alle klasser som har klart blekksprut, er med i trekning av blekksprutpokal.
  • Alle klasser som har klart hund, er med i trekning av hundepokal.
  • Alle klasser som har klart måke, er med i trekning av måkepokal.
  • Alle klasser og alle elever som har klart flue, får Norli Junior Lesekonkurranse-medalje.

Lørdag 3. Mars er det Barnas dag hos Norli, med utdeling av medaljer og pokaler. I noen fylker (Buskerud, Oppland, Troms, deler av Hordaland inkl. Bergen) er Barnas dag flyttet til 10. mars pga kræsj med vinterferie.

Mer informasjon om tid og sted for medaljer og pokaler kommer.

Elever som skal motta medaljer, kan komme hver for seg/sammen med foreldre.

Klasser som skal motta pokaler, kommer samlet til avtalt tid. Klassene kan komme i følge med foreldre eller lærer – det er opp til klassen.

Gratulerer!

Her er pokalene fra fjorårets lesekonkurranse!

Har du lyst til å lese mer?

  1. februar starter «Oppdrag Europa» her på Norli Junior – et lesespill der du kan lese deg fra land til land gjennom hele Europa. For å komme fra et sted til et annet må du lese mellom 300 og ca 2000 sider – avhengig av hvor langt det er fra et reisemål til det neste på kartet.

Du erobrer troféer og lærer om stedene du kommer til – og det er mange morsomme quizer. Du kan følge med på kartet hvor langt du har lest. Alle som leser Europa rundt, er med i trekning av gavekort på 1.000 kroner.

Til de som har vært med før: Oppdrag Europa er endret siden i fjor. I fjor var «Oppdrag Europa» et samarbeidsprosjekt, der alle som deltok, var med på en og samme lesereise gjennom Europa. I år kan hver enkelt deltager lese seg gjennom Europa på egen hånd. Oppdrag Europa er ikke en konkurranse, men et spill. Lærerne godkjenner ikke lesing slik som i Norli Junior Lesekonkurranse. Deltagerne kan selv organisere seg i grupper hvis de vil, slik at de ser hvor mye venner eller familie har lest.


Tilbake til forrige side