Sju klasser har klart elefant – og Sunde 7B ble først i Rogaland. De har sendt video!

- Av Norli

Sju klasser har hittil klart det høyeste nivået i lesekonkurransen: Elefantdiplomet (8.000 sider per elev). Alle som klarer elefant, får pokal.

Sunde 7B var første klasse i Rogaland til å klare elefant, og de har sendt oss denne supre videoen. Vi i Norli Junior ble kjempeglade for den – tusen takk!

Her er de sju klassene som har klart elefant per 19. desember kl 8:30. Det er mange dager igjen til nyttårsaften, så det er fortsatt mulig for flere å nå både elefant, blekksprut, hund, måke og fluediplom!

# Klasse & skole Sider pr. elev
1. 5A – Grasdal Skule 11 996
2. 4O – Olden skule 11 551
3. 7A – Skjelstadmark oppvekstsenter 9 595
4. 6A – Ytterøy bu 8 985
5. 7A – Østli Barneskole 8 951
6. 7B – Blindheim barneskole 8 309
7. 7B – Sunde skole 8 204

 

Litt om premieutdelingen:

Premieutdelingen foregår lørdag 3. mars 2018 på Barnas dag i Norli-bokhandler over hele landet. I noen fylker kræsjer datoen med vinterferien, så da holder vi Barnas dag 10. mars i stedet. (Det gjelder Buskerud, Oppland, Troms og deler av Hordaland inkl. Bergen). På barnas dag blir det utdeling av medaljer, pokaler til noen, og boller . I noen butikker kommer det forfattere på besøk, som dere kan prate med, ta selfier med og som kan signere bøker.

Hvem får premier:

Medalje:

Alle klasser som har lest 800 sider i snitt, får medalje (alle i klassen får, selv om noen har lest mindre).

Hvis klassen ikke har klart 800 sider, men enkelte elever i klassen har klart 800 sider, får disse elevene medalje.

Pizzalunsj:

Alle klasser som har klart hund eller bedre (3.000 sider per elev) er med i trekning av pizzalunsj med forfattere. To klasser vinner, og de inviteres til lunsj med to forfattere hver. Forfatterne kommer på besøk til deres kommune. Klikk her for å se hvordan det var da 3C på Grav Skole vant pizzalunsj med Iben Akerlie og Bjørn Sortland i fjor. Ganske koselig! Forfatterne dere kan møte, er alle de som har vært ukens forfattere i løpet av lesekonkurransen.

Pokaler:

Alle som har lest til måke eller bedre, er med i trekning av én måkepokal (2000 sider).

Alle som har lest til blekksprut eller bedre, er med i trekning av én blekksprutpokal (5000 sider).

Alle som har lest til elefant (8000 sider), får en liten elefantpokal. Førsteplassen i hele Norli Junior Lesekonkurranse får en større elefantpokal.

Hvis de ikke har fått pokal etter kriteriene over, får førsteplassen på hvert klassetrinn og førsteplassen i hvert fylke pokal.

PS!

I videoen forteller 7B at de har fått premier underveis. Det er fordi de er med i Norli Junior-klubben. Norli Junior-klubben er en leseklubb der alle barn som leser minst tre bøker i løpet av en måned og skriver det opp på Norli Junior, kan gå til Norli og hente en premie – hver måned. De må oppgi brukernavnet på Norli Junior. Klubben fortsetter når lesekonkurransen er ferdig.

 

 


Tilbake til forrige side