Den siste CLUE-boken

- Av Jørn Lier Horst

Hei dere!

Nå er jeg akkurat ferdig med å skrive den tolvte og siste boken i CLUE-serien. CLUE-serien er krimbøkene jeg skriver for dere som er mellom ni og femten år. Ordet CLUE er engelsk og betyr ledetråd, spor for å løse en gåte. I tillegg er CLUE satt sammen av forbokstavene til de fire hovedpersonene i serien: Cecilia, Leo, Une og hunden Egon.

Jeg planla fra starten at det skulle bli tolv bøker om Cecilia, Leo, Une og Egon. Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men i den første boken, Salamandergåten, foregår handlingen i midt på sommeren. I neste bok er vi i juli. I Undervannsgåten er vi i august, og i Gravrøvergåten er det september. Slik fortsetter bøkene med at vi flytter oss en måned om gangen. På den måten kommer vi til å oppleve hvordan det er å bo i Skutebukta om sommeren, høsten, vinteren og våren. Så er det jo tolv måneder i et år, og da blir det tolv bøker.

Triangelgåten kommer 2. januar 2018

Den tolvte boka heter Triangelgåten. Han som lager forsidene til CLUE-bøkene er svensk og heter Niklas Lindblad. Han har akkurat sendt meg den siste forsiden, og jeg hadde lyst til å vise den til dere.

Boken handler om båter og fly som i løpet av de siste hundre årene på mystisk vis har forsvunnet i havet utenfor Skutebukta, i et trekantet område som av sjøfolk bare blir kalt for Djevelens Triangel. Du har kanskje hørt om Bermudatriangelet? I denne boken hjelper CLUE-gjengen to forskere med å finne svaret på hva som egentlig foregår … Men før de kommer så langt, dukker det opp mystiske gjester på Perlen Pensjonat.

Her ser du alle bøkene i CLUE-serien:

 


Tilbake til forrige side