Nå er den nye William Wenton-boka kommet! Og klarer du å knekke denne koden?

- Av Bobbie Peers

Hei alle sammen,

Endelig fikk jeg satt meg ned for å blogge litt. Det har vært ganske hektisk den siste tiden. Har jobbet på spreng for å bli ferdig med bok nr. 3 i serien om William Wenton, verdens beste kodeknekker. I går kom boka i butikkene og jeg hopper av glede:)

Jeg synes omslaget har blitt kjempefint.

 


Først slutter Big Ben å slå.
Så dukker den mystiske Orbulatoragenten opp.
Hvorfor vil han ha tak i William?
Og hva er egentlig en orbulator?

Mørke hemmeligheter og tilsynelatende umulige koder sender William ut på nok et farlig eventyr.

Håper ikke dette blir for skummelt for dere:)

Det har jo nettopp vært Halloween. Jeg var ute med minstemann. Det var mange som så etter oss der vi gikk hånd i hånd gjennom de mørke gatene. Det ble litt for skummelt for en liten gutt som var utkledd som Batman. «Se mamma,» ropte han og pekte på oss. «Det er Jokeren.» Så gjemte Batman seg bak mammaen sin til vi hadde gått forbi. Det var ganske morsomt.

Helt til slutt vil jeg gi dere en liten kodeknekkeoppgave. Det gjelder navnet William Wenton. Når jeg skrev den første boka i serien, Luridiumstyven, og skulle finne et navn til hovedpersonen tenkte jeg at jeg måtte bruke et anagram. Et anagram er når man tar bokstavene i et ord og stokker dem om slik at de blir til et annet ord. Gjemt i navnet til hovedpersonen ligger navnet til en annen veldig berømt og utrolig smart fyr. Han lever ikke lengre, men jeg tror at alle fremdeles kjenner navnet hans. Klarer dere å finne det?

Hint: eple, tyngdekraft.

Hilsen Bobbie


Tilbake til forrige side