Nå blir det action!

- Av Jørn Lier Horst

Boken om Detektivbyrå nr. 2 og Operasjon Mørkemann skal bli til film. For noen uker siden var Hans Jørgen Sandens og jeg i Tvedestrand, der filmen spilles inn, og fikk hilse på de som skal spille Tiril og Oliver – og Åtto.

Supernytt
NRK Super var også i Tvedestrand og så på filminnspillingen. Klikk på bildet så kan du se reportasjen

Det er Emma Kilane (10) og Thomas Farestveit (9) fra Kristiansand som skal spille Tiril og Oliver. Andre skuespillere som er med i filmen er blant annet Finn Schau, Ulrikke Døvigen, Eldar Vågan, Jon Eikemo og Lise Fjeldstad. Åtto spilles av en Basset-hund som egentlig heter Devin. Han er 8 år gammel og kommer fra Oslo, og har sin egen Instagramkonto: @devinthedawg

Hans Jørgen og jeg fikk hilse på Devin, som skal spille Åtto.

Operasjon Mørkemann er en av de første bøkene vi laget. Hvis du har lest boka, kommer filmen til å bli litt annerledes. Det skjer mye mer i filmen, men mysteriet er det samme: Tiril og Oliver er ute og sykler. Plutselig treffer Oliver et stort hull, midt på stien over Sletta, og sykkelen hans blir ødelagt. Straks oppdager de at der er laget flere, store hull rundt omkring på sletta. Sånt noe kan jo ikke være lov?! Dermed har Detektivbyrå nr. 2 en ny sak. For hvem gjør noe sånt? Og hvorfor?

Det er filmselskapet Filmkameratene AS som står bak, og Grethe Bøe-Waal er regissør. De har tidligere laget filmen Operasjon Arktis sammen.

Selfie: Her er jeg sammen med Hans Jørgen Sandnes, regissør Grethe Bøe-Waal og sjefen i Filmkameratene: John M. Jacobsen

I uke 46 skal jeg være «Ukens forfatter». Da hadde det vært moro om noen hadde laget en film og fortalt hva dere synes om bøkene mine (hvilken som helst). Da kan dere vinne en bokorm! Den skal ikke være lang, maks 2 minutter. Legg videoen på youtube eller vimeo, og send lenken til [email protected] Fristen er 10. november.


Tilbake til forrige side