Endelig halloween!

- Av Mari Moen Holsve

Jeg heter Mari, jeg er forfatter, og jeg er egentlig litt lettskremt av meg. Likevel har jeg skrevet en skikkelig grøsser, og den passer jo perfekt nå, når det faktisk snart er halloween!

Det fine med å være en som blir redd, er at jeg vet godt hva som er skummelt. Det tenkte jeg mye på da jeg skrev Ingen sover trygt i natt, som er min nye grøsser – dere ser boka og meg på bildet her.

Boka foregår på halloween, i en bygd som heter Skymdal. Den handler om Håkon, som kommer på skolen og får vite at klassekameraten Jon Michael er død. Ingen forstår hva som har skjedd, og etter skolen går Håkon og vennene forbi huset til Jon Michael, bare for å titte. De sniker seg inn i hagen og ser inn på soverommet hans. Der ser de Jon Michael.

Han ligger død. Med åpne øyne, åpen munn, og det er masse blod. Og et hull midt på brystet til Jon Michael. Et hull der hjertet skulle vært …

Sånn omtrent begynner boka, og like etterpå skjer det samme igjen. Med en jente på skolen. Og når det er en massemorder løs i en liten bygd som Skymdal, da er alle i fare.

Jeg er selv kjempeglad i halloween. Jeg har jobbet i en kostymebutikk i mange år, så jeg har kledd meg ut, gått med skumle linser, hoggtenner og liksomblod mens jeg har solgt masker og parykker. Jeg liker at det fins en tid på året der det er lov å bli skremt! Om det så er mens man sitter trygt i sofaen. Det fine med å bli skremt av bøker og filmer er jo at det ikke egentlig er farlig – men spennende likevel. Og jeg håper Ingen sover trygt i natt blir en spennende bok for mange. Jeg gleder meg til å høre hva dere syns!

Helt til sist – her ser dere meg for et par år siden, utkledd på kostymebutikken jeg jobbet på. Sjekk de røde øynene:

Nå som halloween nærmer seg, er jeg Ukens forfatter. Se mer på denne siden!


Tilbake til forrige side