Hva er Oppdrag europa?

- Av Norli

Velkommen til Oppdrag Europa!

Oppdrag Europa er et lesespill, der du leser bøker, registrerer lesingen her på Norli Junior – og leser deg gjennom Europa.

For å komme fra et land eller en by til neste stopp, må du lese et antall sider. Hvor mange det er, avgjøres av hvor langt det er mellom stedene du skal besøke. Korteste strekk er 65 sider, lengste er 1750. De fleste er 400-700 sider.

Når du kommer fram til en by, får du en ny avatar, og du kan lese litt om stedet du er kommet til. Noen steder er det quizer.

På kartet kan du følge med på hvor langt du har lest.

Du kan lage et reisefølge med andre i klassen, med venner eller med familien din. Alle leser i sin egen fart, men dere følge med på hvor langt de andre i reisefølget har kommet.

Dersom du klarer å lese deg gjennom hele Europa innen slutten av august 2018, er du med i trekningen av 5 gavekort på 1.000 kr.

Du kan skrive opp alt du leser, hører på lydbok, og det andre leser høyt for deg.

PS! For dere som var med på Lesekonkurransen: Her er det ingen resultatlister, og lærer skal ikke godkjenne lesingen. Oppdrag Europa er ikke en konkurranse, men et slags lesespill.

PS2! For dere som var med på Oppdrag Europa i fjor: I fjor samarbeidet alle om å komme seg framover. I år er det slik at hver deltager leser seg gjennom hele Europa. Det blir litt morsommere å følge med på kartet – og litt lettere å forstå.

PS3! Hvis det virker umulig å lese seg gjennom Europa alene, kan du godt dele konto med en venn på omtrent samme alder, slik at dere logger inn på samme bruker. Voksne og barn kan imidlertid ikke dele konto.


Tilbake til forrige side